Sotabosc

informació obraAutoria:
Inspira Teatre
Sinopsi:

Un espectacle de creació col·lectiva, amb mirada femenina i respectuosa

Juguem amb textures i formes per reflectir la contínua transformació

El bosc és un lloc meravellós, on podem explorar i jugar amb les nostres amigues i amics. És un lloc de pertinença. Les amigues, al bosc, poden ser plantes, arbres o animals. Totes tenen molts regals per compartir. Els tresors que aquest món encantat compartirà amb nosaltres no tenen fi si ens obrim a escoltar, olorar, tastar, mirar i sentir la màgia del bosc viu.

Crítica: Sotabosc

20/01/2023

Entre la fullaraca que crepita hi ha semienterrada la imaginació

per Jordi Bordes

El joc d’experimentar sota les fulles del bosc es fa visible des del primer instant en què les tres intèrprets accedeixen a l’espai. Un lloc que amaga sorpreses l amb les que connecta amb la canalla de 2 a 5 anys. Com quan, aparentment, perden la fulla de plataner i mostren la nuesa i humilitat al costat altres plantes de menor volum. No es percep com una pèrdua, si no com l'aceptacio de les lleis de la Natura.

Sense necessitat de construir amb elements realistes juguen a la construcció de personatges, des del cèrvol a la jove de cabell fet amb fulles del sotabosc. Una gran xarxa serveix per aixoplugar-les de les fulles però també de figurar el naixement de les tiges. La música gravada es complementa amb el cant de les intèrprets i amb els sons que realitzen amb múltiples instruments i que, puntualment, deixen tocar a la canalla (com el cant del cu-cut). És una música que es va construint amb diferents frases musicals que evoquen a un cert ball ritual festiu. Amb la primavera, emergiran noves fulles de les branques en aquests arbres de fulla caduca. I revestiran de verds, blauc i grocs la Natura. Preciós, magnètic, vibrant.