The beauty of it

informació obraSinopsi:

The Beauty of It és un solo de dansa contemporània que ens parla sobre la fragilitat de les persones i que ens ofereix una interessant reflexió sobre l’autenticitat de les accions o els personatges que un mateix es crea.
És real tot allò que experimentem? Quina és la diferència entre actuar i comportar-se tal i com som? Aquesta dicotomia en una persona fa que de vegades no puguem arribar diferenciar què és la realitat i què és el somni.

Crítica: The beauty of it

06/10/2020

Quan l'interrogant és poètic

per Jordi Bordes

La bellesa està en l’inabastable. Ho certifica aquesta breu peça d'Àngel Duran. El ballarí presenta una peça magnètica, amb una tècnica depurada i un domini del cos, que el permet combinar alhora els movments rodons de la cadera i del coll amb els sincopats dels braços. El seu moviment quasi és narratiu: Ve reforçat per un text breu sobre la concepció de l’home, que es debat entre ser el que li exigeix la societat i el que ell voldria esdevenir, realment; és una fórmula científica volátil i en continua transformació.

duran mostra la seva lluita a través de la coreografia per trobar un equilibri que el permeti viure amb pau. La seva expressió arriba també al rostre amb el que multiplica exponencialment el sentit del seu moviment bipolar. Preciós treball que, a més aconsegueix redimir amb la tesi final. La vida no és una lluita i una derrota, si no una experiència que convida a conèixer i aprendre de l’entorn i d’un mateix. Com el Jo, robot d’Assimov entén que ni els humans poden garantir que les tres normes dels robots (entre la que hi ha la de desconnectar-se abans de fer mal a la humanitat) acaba sent una voluntat del seu propi cervell. I que, en la llibertat de decidir i discernir pel bé de la comunitat, està la bellesa més silenciosa i aclaparadorament feliç.