Viaje al centro de un idiota

informació obraComposició musical:
Enric Montefusco
Direcció:
Enric Montefusco
Intèrprets:
Xavier Bobés , Enric Montefusco
Sinopsi:

Un viatge escènic cap a l’abisme de la pèrdua de la identitat, la pèrdua de la raó i la pèrdua de la moral. Travessar l’ombra com a camí ineludible i el sacrifici com a acte artístic per excel·lència. Pel camí: exploració de nous registres musicals, textos vomitats, epifanies, balls, catarsis i també petits gestos nascuts de la subtil lluita a mort entre la necessària i tramposa significació i el no-res. En temps de profunda revisió personal i social... Què queda quan no queda res?

Una nova aproximació a la particular visió —alhora íntima i socialment compromesa— d’Enric Montefusco. El qui va ser durant vint anys líder de la banda Standstill va entrar en el teatre a través del creador escènic Rodrigo García l’any 2001. Amb una visió oberta i inquieta, va crear tot de discos i espectacles multidisciplinaris, a més de peces audiovisuals i un llibre. Ja en solitari, explorant les possibilitats de la cultura popular, ha editat discos com Meridiana i Diagonal i ha dirigit l’espectacle de gran format Tata Mala, on col·laborava, entre d’altres, amb el col·lectiu loscorderos·sc i la coreògrafa i performer Sonia Gómez (Grec 2016). Va tornar al festival el 2018 envoltat d’amics (Albert Pla, Maria Arnal, Nacho Vegas, el Niño de Elche i Hermanos Cubero) per presentar l’EP i espectacle Los Coros de Medianoche. 

Per la seva banda, Xavi Bobés ha estat el creador de la companyia Playground, ha produït espectacles que van des d’El cap als núvols fins al guardonat Cosas que se olvidan fácilmente, passant per Corpus, un diàleg entre cos i objecte vist al Grec 2020. Paral·lelament, funda amb Jomi Oligor i Shaday Larios, El Solar - Agencia de Detectives de Objetos, amb la qual van crear l’espectacle Cuaderno de campo (Grec 2018).

Crítica: Viaje al centro de un idiota

25/10/2021

Un nou concert de Montefusco

per Maite Guisado

Qui vagi a veure "Viaje al centro de un idiota" esperant-se trobar la conjunció del món musical d'Enric Montefusco amb el del teatre d'objectes de Xavier Bobés en sortirà ben decebut.

Així és com és presentat l'espectacle i el que desperta la curiositat de molts per anar-lo a veure. No decebrà, en canvi, els qui vagin a veure un concert de Montefusco. Però sí els seguidors del particular, íntim i original món escènic de Bobés.

Amb les seves cançons i la força evocadora de la seva veu, Montefusco s'endinsa a l'interior de l'ésser, la història i els fantasmes familiars, les contradiccions, les pors, l'enyorança, el desempar, la ràbia, el desconcert, la solitud, l'amor... Tot un catàleg, un diàleg amb ell mateix, que ens porta per un viatge vital i emocional acompanyat per la guitarra i música enregistrada, ara assegut en una cadira, ara dalt d'una escala, amb imatges de paisatges de fons, ballant, acompanyat d'un monstre pelut, Xavier Bobés, que també l'assisteix penjant-lo amb un arnés...

Un bon concert de Montefusco que us recomanem, tot esperant un nou espectacle on sí puguem veure el treball de Bobés.