10 anys amb el Pot Petit

Teatre | Familiar

informació obraSinopsi:

La Jana, en Pau i la Melmelada Band ens conviden a la seva gran festa d’aniversari. Potser també vindran la Gina, la Juna i en Pol; el lleó vergonyós, el cuc poruc, els pirates, la formiga rockera i el drac Rac. Ja ha arribat la invitació per visitar el seu món màgic. No cal portar cap regal, només moltes ganes de passar-s’ho bé. Hi haurà sobretot molta música. Moltes cançons ben xules que segurament ja coneixeu, heu cantat i heu ballat. Segur que les recordeu de discos com ara Canta amb El Pot Petit (2012), Ritmes i Rialles (2015) i A l’aventura (2018). Com que és una festa molt especial —El Pot Petit fa deu anys d’aventures i de fer amics, petits i grans—, aquestes cançons tan conegudes sonaran com mai abans no les havíeu sentit. Amb 13 músics a l’escenari. Una experiència per recordar per sempre.


Crítica: 10 anys amb el Pot Petit

11/01/2021

Un Musical-Concert per a totes les edats

per Ferran Baile

El Pot Petit son tretze persones en escena (8 músics, tres actrius-cantants-titellaires i els dos actors-cantants-líders del grup, la Jana i en Pau), i a més titelles grans, escenografies, aplics i joc luminotècnics. Un auténtic musical per a totes les edats interactiu i summament contagiós i energètic.


Deu anys creixent i amb molt marxa

El Pot Petit va néixer el 2009 a l´Alt Empordà i l´any passat va celebrar els seus primers deu anys, celebració que encara continua i ben sonada. Amb la Jana (Helena Bagué) i en Pau (Siddharta Vargas), al front, recolzats en tot moment per l´Orchestra Melmelada i les actrius-cantants, Olga Bernardo (Gina), Mercé Munne (Juna) i la titellaire Marina Congost


Els personatges

Filant les escenes van apareixen els personatges ja coneguts dels seguidors del grup, el Cuc Peruc (que amb el temps ja s´ha fet valent), el Drac Rac (pacífic i vegetarià), el Mico entremaliat, la Formiga i el Lleó Vergonyós. Tots ells tenen la seva cançó i el seu joc escènic. A més hi ha els Pirates de l´escola de Pirates i el Pirata despistat i moltes sorpreses més.


Un luxe engrescador per a petits i grans

Potent concert d´hora i vint, sense un minut de malbaratament, amb un conjunt artístic on tots i participen de forma contagiosa i generosa, així doncs la trompetista Ariadna en un moment determinat ens ofereix un joc de sorprenents acrobàcies, o el pianista Albert Dondarza ens fa un tast de violí i dansa escocesa i així tots i cadascú dels membres de l´Orchestra Melmelada s´integren, no sols musicalment, al llarg de tot l´espectacle, finalitzant amb una coreografia conjunta sols dels musics i sense instruments.


Ritmes per a tots els gustos

Pop, rumba, salsa, rap, swing i un rock familiar, que formen part del repertori propi que han composat al llarg d´aquests anys i que es recopila en els seus quatre discs editats (Canta amb el Pot petit, Ritmes i rialles, A l´aventura i el llibre-disc 10 anys del Pot Petit). Tot un repertori ben encomanadís que et deixa en acabar amb moltes ganes de cantar i ballar, com bé diu la darrera cançó, “Vull cantar i Vull Ballar”. Bé, en aquesta ocasió i donades les dates, va haver-hi un bis amb un superb popurri de tradicionals cançons de Nadal versió pròpia del grup.


Uns músics polivalents i amb molta marxa.

Sota la direcció musical de Dani López Pradas (saxo, clarinet, flauta travessera, guitarra i piano), l´Orchestra Melmelada la formen Pau Oliver (Bateria), Tomás Pujol (Baix), Darío Barroso (guitarra), Albert Dondarza (teclat i violí), Ariadna Gispert Bronsoms (trompeta), Joni Ripoll (trombó) i Aniol Miró (percussions).

Darrera de l´escenari, un equip ben compenetrat

La direcció artística es de Jordi Durán, el disseny de so es de Marc Usano i el de llums d´en Nino Costa, a cura de l´equip tècnic Sergi Torns, el vestuari molt ben conjuntat de colors es de Carme Puigdevall, l´escenografia de Joan Pena i les coreografies de Lu Arroyo


Quatre CDs, molts vídeos i diversos libres

Dels tres CD que ja us em fet menció, destacar el darrer amb llibre pop-up amb retallables fet per la Maria Triquell. No deixeu d´entrar a la seva pàgina web (www.potpetit.com), on trobareu molta informació sobre el grup i un vídeo del seu viatge al Nepal convidats per la ONG Dream Nepal


10 anys de continuada labor i creixent

Des dels seus primers espectacles de petit format fins el gran format actual, han estrenat cinc espectacles, realitzat més de mil concerts, han gravat quatre CD (amb més de 20.000 copies venudes), nombrosos vídeos (amb més de 75 mil.lions de visualitzacions en youtube) i els llibres El Drac Roc, que ja va per la setena edició i El Lleó vergonyós i els seus amics (editat el 2019) i Els Pirates d´edició recent. Entre els premis aconseguits destaca el Premi Arc (2019), a la millor gira adaptada pel públic familiar i el Premi Enderrock (2020), al millor disc per El Pot Petit 10 anys.


Un duet amb molta química

L´elegància, potent presència i notable veu de l´Helena, combina perfectament amb l´elasticitat, la simpatia i les entremaliadures escèniques d´en Siddharta. Impagables les seves imitacions de la gamba i l´anxova.de l´escala. Un duet amb molta complicitat i una energia contagiosa. L´Helena Bagué i Siddharta Vargas, havien coincidit a la mateixa escola però en cursos diferents. L´Helena (Castelló d´Empúries, 1984), es va diplomar en Magisteri musical a la UB (2006) i va estudiar art dramàtic a l´Escola Eòlia (2010). Del 2005 al 2008, va formar part de la Companyia de teatre ´d´acció i medieval Drakomia (gira per Espanya). Del 2008 al 2010, va ser corista del grup d´ska.reggea Dekrepits. Al teatre, ha actuat als muntatges: Un món líquid (2014-Nau Ivanow), Oxigen (2012-Teatre Gaudí i gira), Feliçment soc una dona (2011-Institut del Teatre i gira) i Alicia ja no viu aquí (Temporada Alta-Tantarantana i Gira, 2009-10-11). En Siddharta també es mestre, músic i actor (es va formar a El Galliner de Girona), i va ser monitor en un curs de formació de l´Helena el 2009 i allí va ser l´inici de El Pot Petit.Text: ferranbaile@gmail.com