A+A (Corella Ballet i Ara Malikian)

informació obraDirecció:
Ángel Corella
Companyia:
Corella Ballet
Interpretació musical:
Ara Malikian (en directe), L'orquestra a la Teulada
Intèrprets:
(ballarins) Ángel Corella, Carmen Corella, Dayron Vera, Kazuzo Omori, Russell Ducker
Sinopsi:

De vegades, el destí juganer i aparentment casual, provoca trobades entre éssers carismàtics, com ho són Ángel Corella i Ara Malikian. Un dels violinistes més famosos del panorama internacional i un dels grans ballarins del món, uneixen les seves energies, el seu ímpetu, el seu coratge i la seva capacitat de connectar amb el públic, per presentar un programa ple d’encant, força i suggestió.

Acompanyats pels primers ballarins del Barcelona Ballet; Dayron Vera; Carmen Corella; Kazuko Omori i Russell Ducker i l’extraordinària participació dels membres de l’orquestra de corda, L’Orquestra a la Teulada; adobats tots ells, en mil batalles escèniques, i que conjuntament amb els dos primers espases, configuren un espectacle summament atractiu i cautivador.

Crítica: A+A (Corella Ballet i Ara Malikian)

05/06/2014

CARISMA COMPARTIT

per Montse Otzet

Desconec si va ser Angel Corella qui va demanar a Malikian que participés en el seu espectacle o si va ser Malikian qui va proposar a Corella col.laborar junts. Tant és, el que sí que compta és que estem davant un espectacle d’alt nivell  que des del seu inici connecta amb el públic.

El carisma de per si natural de Corella i Malikian pren força dalt de l’escenari, no tan sols per les seves qualitats artístiques sinó que també per la simpatia que desprenen, inclinació que en cap moment es percep gratuïta ni va en detriment del rigor i qualitat del muntatge.

Després d’una etapa difícil, on la proposta d’establir la seva companyia a Catalunya no ha tingut un final feliç, per aquest espectacle Corella es rodeja de cinc dels seus millors ballarins, mentre que el violinista libanès ho fa amb el seu grup, La Orquesta en el Tejado, també integrat per cinc intèrprets, en aquest cas, d’instruments de corda.

El magnífic sextet per cordes en re menor Souvenir de Florencia de Tchaikovsky ocupa la primera part del programa i al finalitzar, per l’entusiasme que va despertar, semblava que fóssim ja al final de la vetllada.

Inspirat per la música del compositor rus i sota el títol de Blithe Wick, Angel Corella ha creat una coreografia, distribuïda en quatre moviments,  que inclou un solo interpretat pel mateix coreògraf, passos a dos i una cloenda a càrrec de tots els ballarins: Kazuko Omori, Russell Ducker, Carmen Corella, Dayron Vera i Natalia Tapia. En aquest festival de subtilesa i gran domini tècnic si sumen David Barona, Bernat Tortosa, Carlos Martin i Daniel López, els músics que, sota la direcció de Humberto Armas,  s’integren en el moviment desplaçant-se per l’escenari de forma discreta, mentre els seus dits extreuen els millors sons de violí, viola i violoncel. Un punt i a part és Aran Malikian doncs, a més a més de delectar-nos amb el seu violí, té la facultat d’estar posseït per un moviment electritzant.

La segona part, A + A, té caràcter d’estrena mundial i està integrada per petites coreografies de Cristopher Wheeldon, Angel Corella i del ballarí del grup Russell Ducker, mentre que l'apartat musical duu l’autoria de Arvo Pärt, Humberto Armas, Joan Valent i Aran Malikian. La mixtura de passos i la dificultat tècnica molt ben dissimulada per moviments allargats i respirats fan pujar el nivell de l’espectacle, que aconsegueix el punt àlgid amb les pirouettes de Corella i el violí de Malikian.