Al cel mos vegem tots plegats

informació obra



Direcció:
Sergi Belbel (2019), Ferran Utzet (2019), Andres Lima, Pere Riera
Intèrprets:
Catalina Florit, Nies Jaume, Salvador Miralles, Alvar Triay
Escenografia:
Autoria:
Florian Zeller
Sinopsi:

Pels volts de Sant Antoni, una de les festes més actives de Mallorca,quatre actors es tanquen al Maldà durant un mes amb quatre directors diferents per treballar a partir d’una de les obres populars més importants de la nostra literatura: les Rondalles Mallorquines.Les rondalles van sorgir com a contes de tradició oral i popular, passats de pares a fills durant moltes generacions, fins que la gran feina del Mossèn Antoni Maria Alcover, firmada amb el pseudònim de Jordi des Racó, les va aplegar en 24 volums a partir del segle XIX.

Cada diumenge es presenta una posada en escena d'una rondalla, que cada setmana haurà estat dirigida per un director diferent,sempre amb un planter fixe de 4 actors, mallorquins, que representaran les rondalles i la proposta escènica de cada director. Per tal de treballar aquestes peces,els directors tindran una única setmana(de dilluns a dissabte) per a muntar la peça amb els actors, que pot anar des d’una lectura dramatitzada fins a un treball d’escena més complex. Al finalitzar la setmana, es presentarà el resultat davant el públic.

Programació 2019
20/01:  “Rondalles de silenci". A partir de Contes del Call, de Miquel Ferrà i Martorell” amb direcció    de Victoria Szpunberg i música de Sabina Witt
27/01:  “D’an aquell temps que ets animals parlaven” amb direcció de Josep Maria Miró
03/02:  “Es jai de sa barraqueta” amb direcció de Sergi Belbel
10/02:  “La rondalla més increïble mai contada” amb direcció de Ferran Utzet


Crítica: Al cel mos vegem tots plegats

26/01/2019

ciclo de rondallas mallorquines

per Enid Negrete

La rondalla mallorquina es un texto breve de carácter representacional y de origen completamente popular (a diferencia de México u otras partes de España, donde tiene más relación con el hecho musical). Por quinta vez El Maldà ha decidido hacer un ciclo de lecturas de este tipo de piezas alrededor de las festividades de San Antonio, conjuntando a cuatro actores con cuatro directores durante un mes .

El espectáculo que abrió el ciclo fue Rondallas del Silencio, dirigido por Victoria Szpunber. Tomó como base los Contes del Call de Miquel Ferrà i Martorell, por lo que nos hizo viajar por la Mallorca de los judíos conversos y su inserción en una sociedad convulsa y recalcitrante. Esta presentación estuvo rodeada con una muy acertada selección musical de Sabina Witt, cuya interpretación en directo tanto por la pianista y cantante, como por los actores, fue entrañable. 

Todos estos elementos lograron un montaje muy interesante, que siempre mantenía la atención del espectador y incitaba a la reflexión sobre los valores de nuestra sociedad actual. Realmente es otro ciclo muy acertado por parte del Maldà.