Angélica (una tragedia)

informació obraIntèrprets:
i convidats
Sinopsi:

Els espectadors del TNT saben molt bé que alguna cosa canvia després de veure per primera vegada un espectacle d’Angélica Liddell. Al cineasta Manuel Fernández-Valdés també li va passar i va voler entrar per primer cop amb una càmera als seus assajos. L’experiència ha donat com a fruit el documental Angélica [una tragedia] que, com diu el director, no és una pel·lícula sobre com un artista assaja la seva obra, sinó sobre com assaja la seva vida.

Angélica [una tragedia] és el retrat íntim en forma de pel·lícula d’una devota de l’art i la relació agitada entre la creació i la vida. El seu teatre exposa el dolor més íntim i al documental es mostra com això afecta a la seva manera de treballar i a totes les persones que treballen amb ella. Cadascú haurà de decidir fins on està disposat a arribar al seu costat. El mateix Fernández-Valdés tampoc es queda al marge.

Angélica Liddell li pren el pols al seu dolor a cada peça que escriu, dirigeix i representa. La seva obra autobiogràfica ha estat reconeguda internacionalment per públic, crítica i guardons del prestigi del Lleó de Plata de la Biennal de Teatre de Venècia. Té el poder de transformar la mirada de qui l’observa, de travessar amb paraules la convenció, de trencar tabús socials i llançar dards amb llibertat. Perquè Angélica, als seus textos i a escena, es despulla i exorcitza per posseir l’altre i transformar alguna cosa.

Encara no hi ha crítiques publicades