Babet. Cuina a tres veus

Teatre | Musical

informació obraComposició musical:
Óscar Peñarroya
Direcció Musical:
Óscar Peñarroya
Autor:
Les Cot (Anna Ponces, Maria Viñas i Elia Corral
Dramatúrgia:
Les Cot (Anna Ponces, Maria Viñas i Elia Corral
Intèrprets:
Les Cot (Anna Ponces, Maria Viñas i Elia Corral
Músics:
Piano: Óscar Peñarroya
Traducció:
Cèsar Aparicio, Anna Ponces i Maria Viñas
Escenografia:
Oscar Merino i Anna Tantull
Vestuari:
Isis de Jesús (La Rata Parda)
Coreografia:
Paca Portillo i David Soro
Il·luminació:
David Muñiz
So:
David Muñiz
Ajudant de direcció:
Lluís Parera
Direcció:
Anna Ponces
Sinopsi:

Fa 10 anys la Clara, l’Olívia, la Tina i en Xavier tenien un somni: obrir un restaurant al qual posarien de nom Babet. Un restaurant amb un menú molt particular en què cada recepta estava curosament dissenyada per fer viure als comensals un viatge per les emocions: la venjança, la confiança, la desesperació, l’amor, l’odi…

S’aixeca el teló. La Clara, l’Olívia i la Tina es retroben en l’homenatge per la mort -en estranyes circumstàncies- d’en Xavier. Han passat 10 anys d’ençà que tingueren aquell somni. Res no és com havia d’haver estat.

Crítica: Babet. Cuina a tres veus

11/10/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Andreu Sotorra

¿Qui ha matat el xef? Cal que l'espectador vagi preparat per enrolar-se en una mena de comèdia d'humor negre on el mort no hi és present, però es flaira en l'ambient i influeix en gairebé tota la trama, una trama de rerefons romàntic i de competència gastronòmica i sentimental entre tres velles amigues al voltant dels fogons —i dels fogots— i els menús més sofisticats. Espectacle musical amb tres parts: un després, un abans —deu anys com a mínim— i un altre després del després, com a conclusió. L'estructura, doncs, a més d'amagar la sorpresa, exigeix als espectadors que vagin confegint el desenllaç de la incògnita sobre la sospitosa mort del cap del restaurant Babet, nom que dóna també el títol més que clarificador quan diu que és una cuina a tres veus: les de la soprano Anna Ponces, la mezzosoprano Maria Viñas i la contralt Elia Corral.