Bal Trap

informació obraCompanyia:
Bambolina i Dodo
Sinopsi:

Els sis acròbates d´aquesta companyia formada i creada al Centre National des Arts du Cirque de Châlons-en-Champagne són uns especialistes en la bàscula o palanca, aquell tauló que fa volar els artistes pels aires quan un altre salta a l´altre costat de la fusta. 

Veureu que el seu és un espectacle ple de ritme on els zrtistes passen l´estona intentant volar pels aires, sols, en parelles o en grup! Us presenten un espectacle de precisió on llançaments i propulsions conformen una mena de ballet.

Crítica: Bal Trap

25/09/2016

Humor dalt d'una bàscula que aconsegueix acrobàcies espectaculars

per Jordi Bordes

Fer fàcil l'exercici del més difícil encara. Trobar transicions còmiques i que busca la connexió amb el públic per fer més humàna la peça. Jugar amb l'error en el risc com a treball dramatúrgic tibant les notes de clown d'un dels components que desenvolupa el paper d'antiheroi. La gent de Le Contrebande aconsegueix atrapar l'atenció del públic, sobretot, quan desenvolupa la seva habiliutat dalt de la balança, convertint-se en persones voladores, com si pujar i baixar de la greada fos el més fàcil de tots. L'encert és convertir en una habilitat d'alt risc gronxar-se en un trapezi a dos pams de terra. La troupe de sis artistes alterna l'equilibri amb uns moviments atl`tics, i coreogràfics lúdics, com quan proven de fer "strike" amb un bat de bèisbol o quan arisquen amb uns dards que punxen globus i, si l'error ho reclama, tambe s'enclasten a la front de l'actor antiheroi.

Desplacen entusiasme i joventut, una energia que s'encomana al públic que riu dels gags més pallassos i s'entusiasma amb els seus salts mortals, de molta alçada. Segurament, queda massa despenjada la raó per la qual la noia no salta mai i s'excedeix amb l'humor de patacada que acaba robant massa pes a l'acció de mitja hora de durada.