Baltic Seamen

informació obraIntèrprets:
Laura Barba Ruiz
Sinopsi:

Baltic Seamen és un duet suec de perxa xinesa format per Andreas “Adde” Lindstreöm i Nilas Kronlid, format a la Universitat de Dansa i Circ d’Estocolm (DOCH).

Els mariners bàltics sembla que reinventin l’esperit víking amb la seva energia feroç, amb la qual ataquen una perxa. Alhora enèrgics i flexibles, s’han muntat una seqüència acrobàtica en què la perxa xinesa es doblega amb una gran energia, divertida i juganera.


Crítica: Baltic Seamen

12/05/2017

Increïble moviment en espiral dalt d'una perxa xinesa

per Jordi Bordes

Les cues salomòniques indiquen l'eternitat perquè projecten un moviment de torsió que no té fi. El treball Baltic Seamen d'aquest duet suec (que si no són col·legues dels Animal religikon de Quim Girón, beuen de l'aparent informalitat de Chicken legz) evoca a aquesta espiral contínues. Enganxats a la perxa, redueixen al màxim les imatges quietes, sempre hi ha una evolució; un moviment els porta a un altre seguint la lògica de la inèrcia. És una peça d'una fortalesa immensa, que els permet realitzar els equilibris més difícils com si fos un joc de nens que proven i encerten amb el moviment penjats de la perxa. L'obra és només de sis minuts però exigeix un treball físic immens.