Dancing partners

informació obra


Barcelona serà la ciutat pionera per a Dancing Partners, un intercanvi artístic que oferirà un programa de peces curtes de companyies internacionals. És un projecte internacional que inclou, com a activitats paral·leles, un taller de dansa integrada, un taller per a joves i persones amb risc d’exclusió social de Company Chameleon, una residencia artística, entre d’altres.

Companyia:
Thomas Noone Dance, Company Chameleon, NorrDans , Ando Danse , Company E, Marc Brew Company
Sinopsi:

Dijous 12 de setembre: Push amb Company Chameleon; Remember When i Nocturne amb Marc Brew i Two Duos & Two Trios amb NorrDans. 

Divendres 13 de setembre: Alma amb Company E; Concursus amb Ando Danse; i Papallones mortes, coreografia de Joan Clevillé, un jove talent català, per a Thomas Noone Dance.

Dissabte, 14 de setembre, amb la música en directe de Gjallarhorn, reconeguda formació sueca de música folk contemporània, Beautiful Beast, Una proposta de NorrDans; i Brutal Love Poems, darrera creació de Thomas Noone Dance.

Crítica: Dancing partners

15/09/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Montse Otzet

Dancing Partners

Sense dubtes Thomas Noone és un corredor de fons. No tan sols per dur endavant el seu grup, malgrat estar pendent d’uns ajuts institucionals que mai se sap quan arribaran, sinó també per saber esquivar la crisi buscant implicacions fora les nostres fronteres.

Dancing Partners és el resultat d’un projecte que va nèixer fa dos anys, que aglutina ballarins i coreògrafs de diferents paisos i que ha inaugurat la temporada de l’Espai Dansat!

La funció ens ha permès veure dues coreografies de Noone presentades per membres de la seva companyia i per ballarins del grup suec, NorrDans.  Unes peces que ens apropen al món creatiu del coreògraf anglès, resident des de fa anys a Barcelona, però que s’exhibeixen amb nivells diferents quant contingut i elaboració.

Brutal Love Poems és una peça curta que de forma abstracta evoca estats foscos de l’amor. Un discurs que defensen quatre ballarins embolcallats per les notes musicals de Jim Pinchen, uns sons que per la seva magnitud arriben a engolir als intèrprets, en determinats moments. 

És evident que aquesta obra encara es troba en procés de treball i que reclama alguns ajustos, fet que es fa més perceptible després de veure Beautiful Beast, peça estrenada fa uns mesos pel grup NorrDans que compta a favor seu amb la presència en directe de Gjallarhorn, reconeguda formació sueca de música folk contemporània.

En aquesta coreografia Noone s’apropa  a una música i cançons populars que fan referència a la mitologia nordica, i ho fa a través d’un gest contundent que vuit ballarins dibuixen de forma nítida en un espai on la figura individual o de grup fan que el termòmetre emocional pugi o baixi.