Dubte

informació obraAutor:
John Patrick Shanley
Traducció:
Joan Sallent
Direcció:
Sílvia Munt
Intèrprets:
Rosa Maria Sardà, Ramon Madaula, Nora Navas, Mar Ulldemolins
Escenografia:
Carles Alfaro
Vestuari:
Berta Riera
Il·luminació:
Kico Planes
So:
Pepe Bel
Producció:
Bitò Produccions, Grec 2012 Festival de Barcelona, La Zona, Ramon Madaula
Sinopsi:

Una obra clau del teatre contemporani americà de John Patrick Shanley que torna al Teatre Poliorama dirigida per Sílvia Munt. El muntatge teatral, compta amb uns protagonistes excepcionals: Rosa Maria Sardà, Ramon Madaula, Nora Navas i Mar Ulldemolins.

El text de Dubte, narra com una monja d’una escola dels anys 60 al Bronx escampa la sospita que el mossèn del barri abusa sexualment d’un alumne. Dubte és un text intel·ligent i trepidant que parla sobre l’arrel de la incertesa i sobre la naturalesa mateixa de la veritat, les mil cares de la veritat que sovint es construeixen sobre la còmoda base dels prejudicis. És un bombardeig de preguntes sense respostes, una bateria d’interrogants que atorga un espai insòlit a la subjectivitat de cadascú.

Dubte s’ha pogut veure als escenaris d’arreu del món: Singapur, Austràlia, França, Polònia, Venezuela… i ha rebut un gran nombre de premis entre els que destaquen el Pulitzer de teatre i el Tony a la millor obra d’arts escèniques.

L’obra també va ser duta a la gran pantalla el 2008 amb Meryl Streep com a protagonista.


Crítica: Dubte

13/06/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Jordi Bordes

Un treball molt digne i subtil que, amb una trama distreta aborda temes angulosos i de matís. A mida que avança l'obra, tot es va relativitzant. La creu projectada al fons es va esvaint fins a convertir-se en un estel. El poder, la manera d'arribar a Déu i de tractar el company obre unes esquerdes en unes persones benintencionades, que reprodueixen en gran manera allò que els hi han ensenyat. Va ser un èxit al Grec del 2012, ja que a més d'un text i una posada en escena molt interessant compta amb un cartell immillorable.