El crim de la germana Bel

informació obraDirecció:
Rafael Calatayud
Intèrprets:
Teresa Vallicrosa, Anna Casas, María José Peris, Mamen García
Il·luminació:
Carles Alfaro
Vestuari:
Miquel Carbonell
Ajudant de direcció:
Carlos Amador
Vídeo:
Francesc Jiménez
Composició musical:
Autor:
Gaetano Donizetti
Sinopsi:

Júlia és una actriu madura que porta deu anys interpretant la bondadosa Germana Isabel en una sèrie televisiva de gran èxit. El personatge s'ha convertit en una icona nacional, en una societat cada vegada més conservadora. A diferència del personatge que interpreta a la sèrie, la Júlia és una dona rude, iracunda i aficionada a l'alcohol que manté una turbulenta relació amb una dona bastant més jove que ella. Quan la productora de la sèrie decideix “matar” el personatge, la Glòria viu aquesta mort com si de la seva pròpia es tractés, fet que desencadena una sèrie d'inesperats esdeveniments.

El crim de la Germana Bel és una comèdia negra que ens parla de l'amor, de la vida, dels difusos límits entre el que és real i el que és fictici. Es mou entre l'humor i l'emoció, i ens mostra sense embuts les perversions de l'exercici del poder i la manipulació de les vides alienes. La música i les cançons tenen una singular presència en aquest text valent i amb múltiples lectures que no deixarà ningú indiferent.


Crítica: El crim de la germana Bel

13/06/2015

bodega bohemia?

per Francesc Massip

Per uns moments hem cregut que entràvem a una rediviva Bodega Bohemia, on les velles glòries dels locals d’espectacles del Paral·lel estiraven la seva carrera artística fins a límits que ratllaven la coentor. Però no, estàvem al Romea, i El crim de la Germana Bel no escau a la programació habitual del preuat coliseu. És una peça menor, irregular, però amb unes intèrprets que trepitgen amb força l’escenari. Teresa Vallicrosa sap construir una germana Bel aspra i autoritària com correspon a l’amargada actriu que protagonitza la sèrie televisiva d’èxit i que es fon amb el personatge, pàl·lid reflex de l’Eva de Mankiewicz. És una actriu enèrgica i amb una esponjosa varietat de registres, i que s’acobla bé amb Anna Casas en el rol de la seva jove parella, que es mostra desimbolta en l’actuació i amb una veu lírica molt notable. No es queda enrere María José Peris, i tanmateix l’espectacle té un to polsós i un cert sonall a quincalla que desmereix el talent de les actrius.

 

Trivial