El rei de la casa

informació obra



Companyia:
Farres Brothers i CIA
Producció:
Farres Brothers i CIA
Intèrprets:
Pep Farrés i Jordi Farrés, i les veus de Susanna Garachana i Lluís Villanueva
Escenografia:
Alfred Casas (i disseny titelles)
Vestuari:
Dodiva
Composició musical:
Jordi Riera
Interpretació musical:
Benet Palet, Quinco Samsó, Jordi Riera
Sinopsi:

Amb l'arribada d'un germanet, el rei de casa és destronat, i el seu lloc és ocupat pel menut. Però si el menut abandona el lloc, qui se'l queda? Potser el gran? Ho tindrà difícil, perquè hi ha d'altres reis destronats que estan disposats a fer el que calgui per tornar a manar i, a partir d'aquí, dominar el món sencer.

Vet aquí El rei de la casa, un espectacle sobre la gelosia entre germans i sobre el desig de poder. Un espectacle basat en fets Reials. Molt Reials.

Crítica: El rei de la casa

07/03/2014

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Ferran Baile

L´arribada d´un germanet fa que el rei de la casa sigui destronat i el seu lloc l´ocupa el més menut. No és una situació fàcil d´acceptar pel nen protagonista fins aquell dia.  Aquest és el tema central d´aquest excel.lent i divertit muntatge dels Farrés Brothers, que fa una interessant relació amb el desig de poder tot escenificant una història paral.lela a l´estil dels contes clàssics que passa just sota del llit del nen protagonista. Una magnífica escenografia del mestre Alfred Casas, un molt interessant text de Jordi Palet que a més és el director. En escena manipulant els titelles i posant-li totes les veus Jordi i Pep Farrès. L´espectacle va aconseguir el Premi Xarxa i va estar també premiat a la Fira de Titelles de Lleida i al Festival Internacional de Titelles Tititijai del País Basc. Actualment porta més de 300 representacions arreu.  

No us el perdeu.

Farrès Brothers va néixer el 2002 de la mà de Pep i Jordi Farrés (que malgrat tenir el més cognom, no són germans) i Jordi Palet, que es varen conèixer a l´Institut del Teatre i varen ser alumnes avantatjats del gran mestre titellaire Alfred Casas. El seu  primer muntatge va ser la magistral Operació AVI (2002), una reflexió sobre el fet d´envellir (¿i si els personatges dels contes envellissin, algú es recordaria d´ells?, Premi Fira de Titelles de Lleida). El rei de la casa va ser el segon muntatge (2005); va seguir OVNI (2007, estrenat al TNC y que va obtenir el Premi Butaca), sobre el maltractament dels infants i la falta d´afecte; La maleta de l´Agustí (2010), sobre l´amistat i que tocava el tema de la Guerra Civil; Equilibristes (2011, el seu primer muntatge per a adults (un home cau dins d´un pou i no sap com sortir-s´en; Un bosc de cames (2012, co-produit amb el Teatre Lliure), una nena petita es perd al metro; Tripula, la seva darrera bojería (2013), passa dins d´un globus aerostàtic (estrenat a Temporada Alta, l´any passat).

Paral.lelament i pensant amb els més petits han format una companyia Taat que es va estrenar amb Mal de Closca (2007), la por a anar al dentista i que va col.laborar amb Un bosc de cames.

Per saber-ne més i veure imatges : www.farresbrothers.com