Els músics de Bremen. Cia Sim Salabim

informació obraCompanyia:
Sim Salabim
Intèrprets:
Lluís Petra i Pilar Nieto
Interpretació musical:
Bru Ferri (piano)
Composició musical:
Xevi Compte i Lluís Petra
Adaptació:
Lluís Petra
Escenografia:
Construcció titelles: Martí Doy
Sinopsi:

Lluís Petra va fundar la Companyia Sim Salabim el 1991 i, a partir del 1993, s’hi va incorporar l’actriu, cantant i ballarina Pilar Nieto. Al començament feien espectacles de màgia de creació pròpia, sempre amb música i cançons en directe. Amb el temps han agafat un rumb diferent, amb influències del gènere del musical. Les seves creacions incorporen composicions musicals pròpies, cançons, interpretació d’actors i manipulació de titelles (gegants, muppets, de pal, de guant). Els resultats són obres originals com Els músics de Bremen.

Aquest espectacle ens explica la història de quatre animals –un gat, un gos, un ase i un gall– que es veuen obligats a abandonar les feines que feien perquè uns lladregots els han robat tot el material amb què treballaven. Per casualitat s’assabenten que a Bremen necessiten músics perquè els habitants de la ciutat s’han quedat sense alegria i decideixen anar-hi.

Edat recomanada: a partir de 3 anys

Crítica: Els músics de Bremen. Cia Sim Salabim

11/10/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Ferran Baile

TITELLES, ACTORS-CANTANTS i MÚSICA EN DIRECTE

Plenament recomanable és aquesta versió d´”Els músics de Bremen”, el popular conte dels germans Grimm, pensada pel públic familiar i representada en forma de musical, amb cançons, música en directe (piano), titelles de  format gran manipulades a la vista i portada amb ritme i espectacularitat.

Els Sim Salabim Teatre són una companyia que té una personalitat ben definida en tots els seus muntatges, que acostumen a combinar els titelles (sempre en format gran i preferentment amb manipulació de tija), treball d´ actor i música i cançons en directe, amb un toc de musical que inclou petites coreografies.

Artistes polifacètics i rigorosos cuiden tots els detalls. Els titelles han estat construïts pel titellaire i constructor Martí Doy, un dels millors mestres artesans de l´ especialitat. Lluis Petra és l´ adaptador i guionista, a l´ hora que co- compositor de la música i les cançons amb en Xevi Compte.

El mateix Lluis Petra és qui actua, canta i manipula, conjuntament amb la Pilar Nieto, l´altre referent de la companyia. Al piano els acompanya Bru Ferri.

En Lluis Petra (músic, compositor, actor, cantant i director), va començar molt jove dins del món de l´espectacle, tocant l´acordió i incorporant-se a la històrica companyia de màgia i teatre musical, Abracadabra. Era el 1982 i va continuar a la companyia fins el tràgic accident en el que van morir dos dels components, un d´ells el director i fundador, Victor Martí. El 1986, forma amb la clown Montse Castro, amb qui havia treballat a Abracadabra, el grup Birley&Birlokey, combinant màgia i música. 

El 1991 crea la companyia Sim Salabim Teatre seguint amb els espectacles de màgia i música i cançons en directe. Amb l´incorporació de Pilar Nieto, el 1993, Sim Salabím dona un gir cap el teatre musical i incorporant els  titelles. Pilar Nieto, actriu, cantant i ballarina aportava la formació en diverses escoles de teatre (Col.legi de Teatre, El Timbal, Memory, L´Aula de Mataró..) i dansa (Isa Moren, El Cisne..) i l´ experiència d´ haver actuat en diversos espectacles a Port Aventura.

En el seu ampli repertori hi ha notables versions de contes clàssics : “Hansel i Gretel”, “Les set cabretes i el llop”, “El follet i el sabater”, “El soldadet de plom” i “El Trencanous” i de creació pròpia com “L´avet feliç”, “La colla del paper”, “En Pere conillet” o “Un món de colors”.  Tenen també una memorable versió en teatre musical d´El Conte de Nadal, que varen estrenar fa uns anys a l´Ateneu Barcelonès. Estan instal.lats al Maresme on desenvolupen una intensa activitat treballant per escoles i esplais.

www.simsalabim.cat