En Patufet

informació obraDirecció:
Joan-Andreu Vallvé, Ines Pasic
Intèrprets:
Mireia Perna, Olaf Ferigni
Composició musical:
Bernat Vallvé
Producció:
Centre de Titelles de Lleida
Autoria:
Ines Pasic
Sinopsi:

En Patufet és un menut coratjós i eixerit, amb ànsies, però, de fer-se gran. El muntatge, fidel a la tradició, reviu les conegudes trifulgues d'aquest marrec, tot i congeniar les aspiracions pròpies de fer-se un home, pròpies de tot infant, amb la il·lusió de perpetuar la història d'aquest singular protagonista, eternament menut.

Crítica: En Patufet

06/05/2015

Titelles per a molt menuts

per Núria Cañamares

Tothom coneix el conte d’en Patufet, aquell noiet tan menut que ha de vigilar no ser trepitjat pels homes i dones del cap dret. El Centre de Titelles de Lleida reconstrueix la rondalla aliant-se novament amb la fusta per donar vida als titelles i bastir l’escenografia.

La companyia requereix poc més que una taula amb extensions per narrar la història del vailet i sorprendre els també menuts espectadors amb els diferents personatges que apareixen a escena. Un ratolí, una papallona, un cargol... i el bou.

És una proposta d’estètica “segell de la casa” per a públic de molt poca edat (a partir de 2 anys), disposat a deixar-se embadalir per les tendres aventures, cantar amb dolçor les repetitives melodies, cridar amb afany el nom del protagonista, simular la pluja amb el toc creixent de dits o la veu d’en Patufet dins la panxa del bou tapant-se el nas... El Centre posa tota una tradició de recursos al servei de l‘espectacle per tal de fer-se amb la complicitat de petits i grans.

Un muntatge fet a mida en què es cuiden molt els detalls i on la música en directe esdevé un bon complement a l’única actriu-titellaire que desenvolupa tots els papers de l’auca.