En potència

informació obraCompanyia:
Acrojou
Direcció:
Jeni Barnard
Intèrprets:
Alexandre Thery, Matthias Forges, Nadir Bouassria, Erwan Quintin, Barnaby White, Richard Mowbray
Estrena:
Fira Tàrrega 2015
Sinopsi:

1 Watt es proposa revelar tot el potencial de cada lloc, perquè cada espai ens explica una història en la qual ens trobem involucrats. Un procés d'escriptura per a espais públics que aporta nous punts de vista sobre les nostres ciutats, sobre els carrers i les cantonades, sobre els seus racons i refugis. Una estructura dramatúrgica que incorpora la fragilitat, el desequilibri, els moments buits, l'imprevist. «El primer cop que vam ser a l’avinguda Catalunya vam tenir la sensació d'estar envoltats de forces molt poderoses. Vam avançar amb la sensació d'alguna cosa que se'ns oferia per a ser consumida. D'on venia aquesta energia? És el que volem descobrir. Equipats amb cordes, megàfons, fustes i calçat resistent, sondarem el cor i l'energia de Tàrrega».

Crítica: En potència

15/09/2015

Sorpreses de la quotidianitat

per Manuel Pérez i Muñoz

Com qui deambula i per casualitat va descobrint racons que no esperava. Pels carrers de Tàrrega ens trobem individus misteriosos a meitat camí entre el clown i ballarins de dansa contemporània. Interactuen amb l'entorn, experimenten amb el mobiliari urbà, creen nous significats entre objectes i edificis, una curiositat desmesurada els empeny. Acompanyen el seu periple de petits cartells on paraules combinades multipliquen el significat de les seves accions.

L'ambientació sonora, ingredient poc usual dels espectacles de carrer, ens arriba per mitjà d'altaveus portàtils i megàfons, ajuda i de quina manera a generar encara una major sensació d'estranyament. Definitivament, 'En potència' és la mena d'espectacle de carrer que esperem trobar a FiraTàrrega. La creació té el perfum de l'humor absurd del gran Ernesto Collado, qui ha donat un cop de mà a la creació.

Finalment, els personatges s'aturen al voltant d'una benzinera, on les seves prospeccions a la recerca de l'energia de Tàrrega creixen en intensitat. Globus, fum, elements agegantats; l'experiment ha donat fruit i el petit i estrany món de l'espectacle s'unfla fins a aconseguir un conjunt d'imatges molt potents que es belluguen entre el somni i la ximpleria. Ens quedem amb el nom de la companyia, 1Watt, volem veure més espectacles seus.