George Kaplan

informació obra


La Sala Beckett es va comprometre, just fa un any, donar l'impuls a set autors contemporanis de diferents països. Frédéric Sonntag és el cinquè autor d'aquest grup que presenta muntatge a Barcelona. Pel director artístic de la Sala Beckett, Toni Casares, és un dramaturg francès que no ho sembla gens, perquè treballa amb un punt de partida popular però amb una important dosi d'intriga i una construcció gens convencional de dramatúrgia.

Autoria:
Frédéric Sonntag
Direcció:
Toni Casares
Traducció:
Carles Batlle
Intèrprets:
Sara Espígul, Borja Espinosa, Francesc Ferrer, Jordi Figueras, Sandra Monclús
Escenografia:
Luís Martí
Il·luminació:
Luís Martí
Vestuari:
Gimena González
Caracterització:
Gimena González
So:
Ramon Ciércoles (espai sonor), Mar Orfila (espai sonor)
Ajudantia de direcció:
Aina Tur
Vídeo:
Ramon Ciércoles (espai visual), Mar Orfila (espai visual)
Producció:
Grec 2013 Festival de Barcelona, Sala Beckett, Theater Konstanz
Estrena:
Estrena
Sinopsi:

Un grup de joves activistes es proposa dur a terme una campanya que, des de l’anonimat, posi en evidència la deriva del sistema cultural i mediàtic d’Occident... Un equip de guionistes treballa en l’elaboració d’un relat capaç d’oferir respostes a l’esfondrament de l’actual sistema de valors occidental... Un important grup de poder (una mena de govern a l’ombra) estudia com fer front a una insòlita amenaça que posa en perill les bases del nostre sistema econòmic i social...  En totes tres reunions el nom de George Kaplan circula de boca en boca, enigmàtic i punyent.

Tres històries (o és una de sola?) que ens parlen de les implicacions polítiques dels mites contemporanis o de com Hollywood projecta la seva pròpia representació de la geopolítica mundial. I tot mentre descobrim la implicació d’Alfred Hitchcock en un complot internacional i com una gallina pot salvar la humanitat.

Una proposta dirigida per Toni Casares i avalada per un espai teatral, la Sala Beckett, que l’any passat va obtenir un gran èxit de públic i crítica amb El principi d’Arquimedes, la seva proposta per al Grec 2012.

Crítica: George Kaplan

09/07/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Toni Polo

El jove autor francès Frédéric Sonntag va trobar en  Goerge Kaplan, el no-personatge de Hitchcock a 'Perseguit per la mort' ('Con la muerte en los talones', en la versió en castellà), la identitat ideal al voltant de la qual teixir l'obra de teatre que, per descomptat, porta aquest nom com a títol. Toni Casares dirigeix aquesta estrena, amb cinc actors que fan una feina extraordinària interpretant personatges ben diversos al llarg de l'obra. Ells ens fan creïble aquest joc de ficció i de poder que, en clau de comèdia, ens mostra els budells d'un sistema que ens controla a tots.