Guga & Silvia – Here we go!

informació obraSinopsi:

Here we go! és un espectacle de circ, l’espectacle més gran del món, on trobareu els millors acròbates, equilibristes, trapezistes…, de la dècada dels 90, i com no podria faltar en els millors dels circs, un sorteig!

Aquest espectacle es caracteritza per la barreja de circ, humor, elegància, creativitat i també, tot s’ha de dir, el glamur que mai no ha minvat de l’època daurada d’aquests peculiars personatges de circ old–fashioned.

Here we go! és un espectacle per a tots els públics perquè on gaudiran petits i grans, i que pot ser representat tant en interior com en exterior gràcies a la seva estructura autònoma, que no requereix cap mena d’ancoratge.

Crítica: Guga & Silvia – Here we go!

15/05/2021

Simpàtica patacada

per Jordi Bordes

El circ congenia molt amb la bogeria. Les actuacions de carrer, que mire d'trapar al public per lexageració, gasten un vestuari excèntric, unes sortides gens convencionals i un humor directe fàcil,com és el de la patacada. En aquest cas, aquest Here we go sap trobar l'humor de riure's de sí mateixos. Fent fantasia sobre l'ambient cirecense i artísic a Valladolid, dels ays 20! El presentador, per exemple, s'imagina que Josephine Baker va enamorar-se del se avi Francisco. O que el Cirque du Soleil, abans d'instal·lar-se al Quebec van fer una estada al costat del riu Pisuerga. Pero que la humitat els deuria convidar a buscar altres places. Les estrelles, aparentment segons el tisol són Guga & Silvia. l primer és un acròbata de barra fixa, que també procura fer de mosso d'escenari (tant divertidament patètic i volntariós com ho exigeix el guió per aconseguir que tothom rigui de les seves patacades: en comptes d'haver après auna escola de circ, sembla haver cursat cursos per a suplir actors famosos en rodatges de les escenes de risc. Silvia, domna les verticals i mana jeràrquicaent un acròbata que vesteix un vestit rosa amb lluentons que li va curt i estret i que contrasta amb un bigoti ben poblat superant els llavis fins a quasi formar una perilla.

Les acrobàcies les va desenvolupant aquest presentador fantasiós, ara amb les maces, ara amb un llit elàstic, fent claqué o practicant una coreografia escandalosament exagerada. Silvia contraataca desafinant al micro i provant de fer de partenaire a l'acròbata amb més atenció per lluir tipus que per ajudar-lo. Un gag que li treu suc en cada coreofrafia. Només li faltaria que mengés xiclet sorollosament tota l'estona per completar el quadre patètic. Pretenen divertir i ho aconsegueixen. Són estrafolaris per convicció: es riun de la seva extravagància i connecten amb el públic contínuament. I, per una altra banda, té mèit la baixada d'escales fent la vertical de Sílvia, els exercicis a la barra fixa (fins que no s'ensopega còmicament) de Guga i el malabarisme amb sis masses de'n Ramiro. El que bsquen, ho aconsegueixen sobradament. És un circ per a tota la família, sense més pretensions qe divertir i escandaitzar en petites dosis.