Hurt me tender

informació obraSinopsi:

Aquest espectacle d’acrobàcies aèries, enèrgic i vibrant, té lloc dins d’un enorme envelat vermell de 30 m d’alçària. Un seguit de personatges entusiastes es troben, xoquen, s’acaricien, ballen i corren en un univers semblant a la vida, fet d’intercanvis sorprenents en què es barregen violència i tendresa. Amb una potent música rock en directe, les caigudes, els salts, les acrobàcies i les coreografies mostren sentiments tant de felicitat com de desesperació. Un espectacle d’alta volada on els cossos desafien les lleis de la gravetat i ens deixen imatges meravelloses al cap.

CirkVOST va néixer el 2007 quan cinc artistes de la companyia Arts Sauts van decidir continuar experimentant amb el circ aeri. Avui, més de 20 artistes de diferents nacionalitats formen aquesta companyia, que ha creat vuit espectacles de circ aeri: tres de gran format i cinc de format més petit. Els espectacles de gran format són dirigits per tot l’equip i les propostes artístiques de petit format són dirigides pels artistes que impulsen els projectes.

Crítica: Hurt me tender

07/01/2021

Que es cremin totes les naus; és l'èxtasi

per Jordi Bordes

Cirk Vost combrega l’acrobàcia del més difícil encara clàssic amb l’espectacularitat del Cirque du Soleil (Alegria, Corteo), però en una aposta per l’energia a raig, diamant en brut. Aquesta companyia, que ha col·locat una pista de grans dimensions per al seu trapezi volant atrapa per la seva contundència i capacitat de creuar accions (com Jan Lauwers a la mítica Issabella's room). Seria un circ a tres pistes però en una de sola. Perquè, mentre la trapezista es gronxa, els altres creuen ballant l'escenari, els músics no aturen la banda sonora frenètica i uns altres desplacen elements per a la següent acció acrobàtica, amb la naturalitat de qui posa la post de la taula per compartir àpat multitudinari amb els convidats al sofà.

Certament, la troupe d’uns immensos portadors (de prop de 2 metres d’alçada) i uns àgils també de forta constitució òssia i muscular es guanyarien l’ovació a l’amfiteatre Grec, a l’estiu. Ells avisen que volen tornar, satisfets per la rebuda al Mercat de les Flors. Amb trapezis volant a molta altura i amb un ritme frenètic, en què tots els artistes fan de tot i contagien empàticament el públic amb una força inusual, ara han fet bingo al Mercat. (Algú recorda la sorpresa del Nofit State Circus a Fira Tàrrega? D’aquesta magnitud és la troballa de l’equip d’Àngels Margarit.) La música de Cirk Vost, del conjunt Petit-Petit, navega a la mateixa amplitud d’ona. So espectral i festiu alhora, amb una estètica hippie en l’era d’Instagram.