Île O

informació obraCompanyia:
La Central del Circ
Sinopsi:

Amb l'aigua, al voltant de l'aigua, dins de l'aigua... Així transcorre l'espectacle de Barolosolo, que es van plantejar si era possible fer un espectacle de clown amb la música com a protagonista i prenent com a tema
l'element líquid. Van descobrir que no només era possible sinó que amb l'aigua, uns instruments i el seu talent en tenien prou per crear un espectacle que és ple de música, i també de poesia i de rialles.

Crítica: Île O

26/09/2016

Peça ben trenada del clown a l'acrobàcia i la música, al bany maria

per Jordi Bordes

Com es pot transformar un joc de clown i august en una parella d'equilibristes de portador (el que aguanta a la base) i l'àgil (elque fa equilibris per sobre del portant). El joc és més enrevessat perquèl ògicament l'àgil podria tenir més l'aire d'august, de trapella, mentr eque el portant cobraria el personatge de peus a terra, de base. Doncs aquesta parella s'han invertit els personatges i, sense necesitat d'emblanquinar-se i de portar nassos, desenvolupen els dos caràcters de pallasso mentre toquen instruments i lluiten per no mullar-se els peus (ni els intruments). 

Es tracta d'un exercici molt físic , de notable desgast i equilibri, tot i que es renuncia a l'espectacularitat perquè domini la peripècia de l'àgil/clown que vol mantenir tots els instruments protegits de l'aigua, mentre el portant/august és incapaç (aparentment) de correspondre a les ordres del company. L'aigua ajuda a fer més sorollosa la patacada, a compartir amb el públic a l'aire lliure la frescor i la sorpresa i, si cal, a marcar-se unes piscines de crol, esquena i papallona quan ja tot  es`ta dat i beneït. O això sembla. Diversió, sorpresa, enginy, equilibri i música còmplice que connecta molt bé amb l'espectador.