Inestable

informació obraAutoria:
Pablo Esbert Lilienfeld, Federico Vladimir Strate
Sinopsi:

El sentit de l ‘equilibri, permet a humans i animals caminar sense caure o podríem dir que és la capacitat d’ assumir i sostenir qualsevol moviment o posició del cos contra la força de la gravetat.

Crítica: Inestable

23/03/2018

Una comèdia de por!

per Toni Polo

Diuen que són el nou fenomen de l’off de Buenos Aires i m’ho crec. Andrés Camino i Gadiel Sztryk (compañía Sutottos) irrompen en l’off de la Villarroel amb un espectacle absurd, divertit i paranoic. Dos tipus estranys ens expliquen que no faran la funció perquè tenen por. “Se me serró la glotis. De puro miedo”, diu León, el primer, abans que rere un penjarroba aparegui César, l’altre, també cagat de por. Però com que els dos ja están a l’escenari (pràcticament un espai buit, amb el penjarroba a una banda i un munt de cose velles a l’altra: maletes, capses, un peluix, un cotxe de nen a pedals, una pala…) decideixen enfrontar-se al públic. Cagats de por.

Són dos friquis que exposen tota mena de pors, des de la que els fa una taca d'humitat a la paret fins a la d'un assassí que (diuen) ha entrat a la cuina i espera el moment per assassinar-los. El repertori de pors és tan llarg com proper i comú. I un dels primcipals encerts dels dos és haver-los condnsat en poc més d'una hora intensíssima de teatre.

Amb detalls de teatre gestual, mímica, música i un text estudiadíssim en el qual cada frase aporta coses interessants, els dos actors omplen la sala de riures. La comèdia, de fet, deu ser la millor manera de superar la por.

(...)