Irish Celtic

Dansa | Musical

informació obraDirecció Musical:
Anthony Davis
Coreografia:
Denise Flynn, Jimm Murrihy
Vídeo:
Grup Balaña
Producció:
Indigo Productions, Diffusio
Companyia:
Irish Celtic
Sinopsi:

Després de l'èxit obtingut al Casino de París, i en tota França, els bojos ballarins de la companyia Irish Celtic continuen la seva gira internacional. 

Més gran, més fort i més impressionant encara. Amb escenes a l'altura del seu increïble talent. Pantalles gegants, coreografies sempre mil·limètriques, ara més explosives que mai, i sobretot vetllades encantadores: Irish Celtic ofereix una nova cara. No obstant això, la promesa és sempre la mateixa: un gran reflex d'Irlanda, un viatge virtual a través del temps. 

Aquesta història és la d'un país, Irlanda, que ha sabut fer de la dansa un principi de vida dels 7 als 77 anys. En aquesta illa, tothom balla, en els pubs, en els estadis, als carrers ia les escoles. Aquesta història és l'epopeia d'un poble que ha jurat que la convivència no serà un joc desitjat, sinó un art de viure.

Crítica: Irish Celtic

29/03/2014

Tremendament vital

per Montse Otzet

El públic ja venia predisposat a passar-s’ho bé doncs només aixecar-se el taló i escoltar-se les primeres notes de música irlandesa, van començar a picar de mans i a moure’s a les butaques.

Irisch Celtic és un espectacle de format mitjà, que narra la història d’un país on la música i la dansa popular tenen un relleu molt important, que no va defraudar les expectatives dels assistents, tot el contrari.  

Lluny de l’espectacularitat que van poder apreciar els espectadors de Barcelona, entre finals dels 90 i inicis del 2000, veien els muntatges de grans dimensions de Lord of the dance, Riverdance i Magic of the dance, Irisch Celtic és un muntatge que agrupa uns 20 artistes dalt l’escena i que pren una forma més teatral i propera a l’espectador.

La història se situa en un pub de la ciutat irlandesa de Cork i és el propietari d’aquest establiment, interpretat per l’actor Paco Churruca, qui s’encarrega d’enllaçar les escenes. Si bé, en determinats moments, el to de la narració se li escapa de les mans per massa estrident i per buscar, després d’un acudit fàcil i previsible, una resposta immediata del públic.

Deixant això de banda i aclarint que la part actoral no fa trontollar ni per un moment la qualitat del muntatge, Irisch Celtic és un espectacle de qualitat pel nivell que mostren tant ballarins com músics, que defensen amb nota alta un guió senzill però que funciona a l’hora de donar a conèixer una tradició que parla de mitologia celta, de la identitat i vitalitat d’un poble, d’immigració, de whisky, d’amor i de malenconia; en resum, d’unes característiques i sentiments que són presents en la seva música i dansa.

Cinc músics extreuen d’una sèrie d’instruments típics melodies tant alegres com nostàlgiques, alhora que els ballarins executen una dansa vigorosa que manté el tors dret mentre les cames no deixen de fer saltirons i creuaments endiablats i els peus colpegen el terra amb una admirable precisió.

El muntatge, adreçat a tots els públics, compte amb moments notables com les escenes en què participen tots els ballarins, o la del concurs que s’estableix entre els nois per defensar la dansa irlandesa tradicional o la que s’ha modernitzat incorporant passos de claqué, per citar-ne només dues.