Otradnoie.1

informació obraCompanyia:
Cia. Proyecto Otradnoie, Catalunya-Mèxic-Xile
Autoria:
Proyecto Otradnoie
Direcció:
Proyecto Otradnoie/Ivan Tomasevic
Intèrprets:
Germán Caro Larsen, Ingrid Esperanza, d2mau
Producció:
Espectacle en residència a la Nau Ivanoff, i amb la col·laboració de Trapezi de Reus
Estrena:
Estrenat a FiraTàrrega 2013
Assesoria de moviment:
Teresa Valenzuela
Il·luminació:
Iván Tomasevic
Escenografia:
Germán Caro Larsen
Vídeo:
Rus Thomas
Sinopsi:

Otradnoie (que en rus vol dir «indret on s’hi troba el consol») és el nom d’aquesta companyia de circ nascuda el 2009 a cavall entre Barcelona i Tolosa de Llenguadoc. El seu treball es basa en la recerca d’un llenguatge on conflueixen el circ, el moviment, els objectes i els dispositius per produir i controlar el so. Otradnoie 1 fa referència a un món on impera l’oblit, farcit d’objectes que han perdut la seva funció. L’estupidesa humana s’ha escampat arreu i l’allau informativa, el consumisme, el malbaratament i la insatisfacció són la base de l’estil de vida imperant. Otradnoie és el refugi de la memòria on un home i una dona ballen envoltats d’una atmosfera sonora que suggereix esperança, possibilitat, vida.

PREMI ZIRKÓLIKA 2013 A LA MILLOR MÚSICA ORIGINAL.

Crítica: Otradnoie.1

08/09/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Núria Cañamares

S’emmarca en l’apartat de R+D+I de FiraTàrrega i és un bon exemple del segell “territori creatiu”. Otradnoie.1 aconsegueix crear una atmosfera perduda en la immensitat del temps i l’espai, tancar-hi al buit els espectadors i experimentar.

Investiga els sons, el moviment i les sensacions amb objectes, micròfons, taules de mescles, dansa i acrobàcia. Desperta els sentits per trobar en el no-res un refugi on tot cobra un altre significat.

És un espectacle diferent que agradarà a aquells qui es deixin endur per una proposta que va més enllà d’una història convencional, que vulguin redescobrir fets tan simples com la caiguda d’una gota d’aigua o una espontània riallada. A més, el treball corporal i acrobàtic dels actors és admirable.