Recorda

informació obraIntèrprets:
Toni Gutiérrez, Mila Martínez, O'Neil Reyes
Companyia:
Los Boozan Dukes
Sinopsi:

Recorda parla d’una trobada. Dos cossos coincideixen sobre un mateix eix. Dues persones que conflueixen per recórrer un mateix camí, amb passes iguals o diferents. Si es troben interactuen, s’ajuden i caminen un sobre l’altre, però sense trepitjar-se, només prenen suport. Si no es troben, no passa res, saben que l’altre segueix allí, a les escoltes i a l’espera. Una peça que aposta per la no diferenciació dels rols de portador-àgil i que ens trasllada a un imaginari flotant, eteri, envoltant, embadocador.

Crítica: Recorda

12/05/2017

Notable exercici de corda amb la relació de parella com a fil d'on penja tot

per Jordi Bordes

Des del principi, hi havia la relació dels dos. La corda (l'element en què tots dos s'entrellacen) és aquesta jhistòria viscuda, aquesta relació que els uneix. El Duet Toni & Mila plantegen una situació sense evolució, que retrata una fotografia d'amable record. Entre tots dos, construeixen les figures, el seu passat, el seu present. En l'àmbit de parella (segons aquesta intuïtiva dramatúrgia) tant l'un és portador com àgil. El cos d'un confia en la derterminació de l'altre, que el subjecta.

Recorda és una peça molt breu, de vuit minuts. Probablement, en el seu desenvolupament (que, per força hauran de treballar algun altre element per destensar el cansament muscular) hi pot haver la trobada o el comiat, instants que pintin el quadre amb un color diferent i que marqui un cert pas del temps. La química dels dos equilibristes permet imaginar que poden trobar formes d'ampliar el número i  en comptes de ser una foto fixa d'un instant, sigui un record en cinemascope, que traça una evolució. Preciós exercici i notable treball tècnic.