Robot Selfie

informació obraSinopsi:

Durant els 4 dies de la Fira, un robot pintarà un mural del públic a Tàrrega. Una colla de desconeguts en convivència, l'un al costat de l'altre.

Crítica: Robot Selfie

18/09/2022

Acompanyar, fer ambient

per Jordi Bordes

Un acompanyant suggeent. Robot selfie és la capacitat d'involucrar l'espectadro facilitant-li una app perquè es converteixi en retrat guixat i que pugui formar part de la iconografia del festival. És una peça que té un aire d'instal3laciño i alhora de contemplacio. No s`hi pot intervenir més que aportant una selfie al dispositiu dels Kaleider, que el transformen en un retrat. Després d'una selecció, algun d'ells emergeixen en una gran lona que reprodueix una màquina, cadascú amb un esprai de color diferent.

La seva intervencio ensenya com va creixent el festival, dia a dia, que va tacant la lona amb els diferents rostres, reproduïts a una dimensió que se'ls pot reconèixer tot mirant des de l'altra banda de l'Ondara. Veure la màquina com reconstrueix els rostres amb un sol color té un cert aire contemplatiu. Participar-hi dóna la incògnita de saber si sha estat entre els seleccionats, cosa que fa revisitar la lona per veure les noves incorporacions.

És d'aquelles accions que si no hi fossin nngu les trobaria a faltar, però dins del programa, es revelen com un punt neuràlgic de la Fira, que dona color i una certa transcendència (perquè fixa l'acció en un grafit de notables dimensions) i que acompenya molt bé a la festa. és bo que sigui en un lloc de pas perquè inciti a jugar-hi. Si s'hagués muntat a Sant Eloim per exemplel possiblement, no hagués tingut el mateix pes que la seva instal·lació a l'Hort del Barceloní enfocats cap a l'espai Reguer i el bar de la parada d'autobusos.