Roméo et Juliette

informació obraDirecció:
Stephen Lawless
Escenografia:
Ashley Martin Davis
Vestuari:
Ashley Martin Davis
Il·luminació:
Mimi Jordan Sherin
Coreografia:
Nicola Bowie
Producció:
Gran Teatre del Liceu, The Santa Fe Opera
Direcció Musical:
Conxita Garcia, Josep Pons
Intèrprets:
Aida Garifullina/ Katerina Tretyakova, Tara Erraught, Susanne Resmark, Saimir Pirgu, David Alegret, Beñat Egiarte, Gabriel Bermúdez, Isaac Galán, Germán Olvera, Ruben Amoretti, Nicola Ulivieri, Stefano Palatchi, Dimitar Darlev
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí. Cal registrar-se a www.myoperaplayer.com amb el codi OperaEnCasa.

La història d’amor més cèlebre de la literatura convertida en la més fidel aproximació a la tragèdia original de Shakespeare, gràcies al talent de Charles Gounod, un dels grans representants del drama líric francès. Roméo et Juliette torna a l’escenari del Gran Teatre del Liceu després de 32 anys d’absència. I ho fa dirigit per Josep Pons, coprotagonitzat per Saimir Pirgu i Aida Garifullina, i en coproducció amb The Santa Fe Opera. El muntatge d’Stephen Lawless situa l’acció original en el context de la Guerra Civil dels Estats Units (1861-1865). Els amants viuen en un clàssic marc mortuori, com una prefiguració que condicionarà fatalment el seu destí des de l’inici del seu enamorament. 

Crítica: Roméo et Juliette

18/02/2018

'Roméo et Juliette' torna al Liceu amb dosis limitades de passió

per Xavier Cester

Feia 32 anys que l'adaptació de Gounod de la cèlebre tragèdia de Shakespeare no es representava al Liceu. La nova producció, compartida amb l'Òpera de Santa Fe, mou la trama a la Guerra Civil dels Estats Units, però fora d'un vistós vestuari, el muntatge es caracteritza per un llenguatge teatral pla. L'ensopiment també s'encomana a la versió musical de Josep Pons, mentre que Aida Garifullina i Saimir Pirgu, tot i alguns bons moments, són dos protagonistes amb escassa química.

L'enllaç a Youtube no està disponible.