Tengo un problema contemporáneo

informació obra



Autoria:
Bea Fernández
Coreografia:
Carmelo Salazar
Sinopsi:

El discurs o pensament que es pretén introduir des del cos i la paraula és degut a l’aspecte més particular del treball presencial en l’escena com a intèrprets i artistes, raonant i accionant des de la idea que no tenim o no podem compartir el nostre present contemporani i sí una realitat extemporània. 

Aquest treball pretén generar una mena de context coreogràfic en el qual, mitjançant les figures ficcionades dels intèrprets, es mira d’acostar l’espectador a un seguit de paradoxes que acompanyen o defineixen el mateix fet artístic: la dificultat que implica la professió, l’aïllament creatiu de l’artista, el sentit de l’escena, la idea de reproducció, de simplicitat o complexitat de construir amb moviments, de la seva fidelitat o no a la realitat... 

Tengo un problema contemporáneo planteja un cos i un discurs especulatius, en què s’explica què és aquesta peça i, a partir de les possibilitats i les impossibilitats de dur-la a terme, parla del seu present cultural, parla sobre el fet que té un problema contemporani perquè entén que el que fa no és art contemporani, sinó el seu resultat. Aquesta extemporaneïtat, aquest lloc fora de lloc és la idea i el camp d’acció en el qual els performers sostenen la impossibilitat d’escapar-se de la història perquè el que fan és, també, història. 

Amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona (beques Barcelona Crea), Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya OSIC (beques Recerca i Innovació), La Caldera, La Bonne i La Poderosa.

Projecte seleccionat com a resident 2023 a La Caldera de Barcelona (febrer/març) i al Museu Agáldar de Gran Canària (abril) en una residència organitzada per LealLab.

Encara no hi ha crítiques publicades