Un Conte de Nadal

Teatre | Musical

informació obraAdaptació:
Ivan Andrade
Composició musical:
Ismael Dueñas
Direcció:
Ivan Andrade i Joan Taltavull
Producció:
TTTeatre i Arsomnia Produccions
Companyia:
Tal i Tal Musical
Sinopsi:

Adaptació musical de la novel·la “A Christmas Carol”, de Charles Dickens, on es narra la història del Senyor Scrooge, un vell antiquari a qui la passió pels diners ha anat encegant fins a convertir-lo en una persona distant i insensible a les necessitats dels altres. La màgia del Nadal, però, arribarà a través de tres esperits que s’encarregaran de recordar-li els seus inicis i de donar-li una darrera oportunitat per fer un canvi de rumb a la seva vida, on la riquesa no es mesura amb lliures ni la felicitat amb valors materials.

Una nova creació, plena de màgia i sorpreses, amb cançons originals i músics en directe.

Edat recomanada: a partir de 3 anys.

Crítica: Un Conte de Nadal

11/12/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Ferran Baile

Tres versions de Cançó de Nadal-A Christmas Carol,  de Charles Dickens, coincideixen a la cartel.lera nadalenca d´aquestes dates.

Amb el títol d´El Conte de Nadal, al Jove Teatre Regina i amb idèntic títol, Un conte de Nadal, el Musical, al Teatreneu i al Teatre Poliorama. Les tres adaptacions són fidels al text del genial autor anglès i les tres són interpretades a l´estil d´un musical.

La més nova, amb caràcter d´estrena, és la que es representa al Teatre Poliorama interpretada per la recent formada companyia Tal i Tal (TTTeatre).

En aquest muntatge cal distingir dos aspectes :

Una potent part musical amb música en directe i una irregular i poc aconseguida posta en escena.

La notable versió musical està composada pel destacat pianista Ismael Dueñas que l´interpreta en directe acompanyat del seu trio (Joan Motera i Oscar Doménech, al contrabaix i a la bateria, respectivament).

A la part actoral, el veterà i sempre eficaç Ferran Frauca, fa una bona versió de Mister Scrooge, mentre la resta del repartiment es mou en un to més discret, si bé destaquen en la part cantada.

La part més feble és la posta en escena i la direcció, pobre estèticament i desprovista d´idees i recursos. Aspecte aquest especialment notori en l´apartat dels somnis, malgrat el recurs d´afegir parts filmades. La caracterització i el vestuari (tret d´en Bob i els nens petits), ralla un amateurisme mancat de rigor.

Però, com abans hem fet notar, la part musical té nivell i amb tot salva la funció.

Actors i nens canten amb solvència la brillant partitura.

El polifacètic actor Ivan Andrade (promoció Escola Eolia-2006), autor de l´adaptació del text i les lletres de les cançons, i el ballarí i actor menorquí Joan Taltavull són els creadors de la Companyia Tal i Tal-TTTeatre. Aquesta companyia va néixer per tirar endavant aquest projecte que va fer-se possible mitjançant Verkami. Els dos signen la direcció. A l´escenari Talatavull interpreta un convincent Bob i Andrade es desdoble en diversos personatges, entre ells, Jacob Marley, el difunt soci d´Scrooge.

En el seu estrena a comarques, abans d´anar al Teatre Poliorama, el personatge d´Scrooge va ser interpretat per l´actor Fermí Reixach, que és qui consta al programa.

Ivan Andrade formava part del repartiment del muntatge d´idèntic títol de Bohèmia Produccions, espectacle que s´està representant paral.lelament al Teatreneu i que es va estrenar els Nadals passats al Teatre del Raval.