Xocolat

informació obraDirecció:
Ramon Molins
Intèrprets:
Rosa A. García
Escenografia:
Elisa Sanz
Vestuari:
Elisa Sanz
Producció:
Teatro Paraíso
Autoria:
Marçal Calvet, Clara Poch
Sinopsi:

En un espai net i perfecte s’elabora una curiosa matèria: tauletes de xocolata. Hi viu una dona encantada amb les rutines i l’ordre del lloc. L’arribada per sorpresa d’una companya extravertida, divertida i impulsiva transformarà l’univers asèptic inicial. Perquè a la nouvinguda l’avorreix la monotonia i està decidida a contagiar la seva mirada curiosa a aquesta dona tan previsible amb qui s’ha trobat.

Crítica: Xocolat

14/04/2018

Molta recerca per a un quadre massa pla

per Jordi Bordes

Un despropòsit. Una obra que parteix de tres anys de recerca sobre la xocolata per construir un espectacle interactiu per a nadons acaben en una peça massa fàcil, que no aporta gaire res. El quadre es   limita a un joc de clown de Carablanca (l'eficièct treballadora) i  d`august (la principiant que transforma i revoluciona un espai carregat de fredor,  tot i tastar un espai suggerent com el de la xocolata. L'espai és massa evident. No hi ha sorpresa quasi. Des  de  la primera escena, totes les maniveles s'utilitzen mecànicament i només l'us de les pantalles com a pissarres de xocolata o  el paper de plata que es converteix en un ellement de disfressa són elements que trenquen la seva funcionalitat original. La xocolata s'escola en forma de tableta de xoocolata o en xocolata desfeta però la intervenció amb el públic és, al final, absolutament anecdòtiica, sobrera. 

No s'han plantejat les preguntes adequades. Jugar amb l'element només és una eina, no pas el motiu d'una oobr.Perquè quan esdevé l'únic element queda pla com una tableta. Desaprofiten els dibuuicos que es podrien fer amb una mona de Pasqua. Llàstima. Malaguanyada recerca.