Zirkusz Rupt

informació obraIntèrprets:
Antonio J. Gómez
Vestuari:
Marga Molina, Ana Molina
Escenografia:
Fabián Huertes, Ana Molina
Vídeo:
Pablo Mabe
Autoria:
Antonio J. Gómez
Dramatúrgia:
Lolo Fernández
Companyia:
La Banda del Otro
Direcció:
La Banda del Otro
Sinopsi:

Aquesta és la història de com un gran idiota troba accidentalment l’esperada oportunitat per demostrar al món el gran artista que és.

Les entrades estan esgotades. Una important companyia de circ europea actuarà avui, el públic espera expectant. Tot sembla llest per rebre els artistes que estan a punt d’arribar.  Però alguna cosa retarda l’inici, concretament: algú.

 El tècnic de la companyia, col·locat pel seu avi en aquest lloc perquè algun dia pugui aconseguir el seu somni d’actuar, sembla tenir problemes. Necessita retardar el show davant de la imminent arribada dels artistes.

Crítica: Zirkusz Rupt

14/05/2016

Fer el poca-solta amb empatia però sense gaire recurs més

per Jordi Bordes

És un personatge ben tronat, previsible i beneit, incapaç de fer res del dret. Que ja es veu que el seu mèrit és el de l'antiheroi, trencar tot allò que vol protegir. Però la seva empatia domina i provoca la riallada, blanca com els seus calçutets (els pantalons li cauen cada dos per tres fins als genolls). No sap fer gaire res del que li valdria ser artista. Però aquesta capacitat d'esguerrar tot el decorat (fet amb un fil i una canya, de para-sol de platja d'ocasió), és enginyosa. Tortell Poltrona ja havia fet un números impossible fent que el micro passés per la maniga de la jaqueta, fins a mig despullar-se. Leandre és un altre maldestre, pero romàntic, que sap emocionar amb la tendresa. Aquest Gran Dimitri és, sí, hiperbòlic, de traç ben ample. D'un humor primari i beneit. Però ho fa amb una honestedat i el diverteix fins a tal punt que convenç el personal. Guillem Albà, showman de Marabunta, també sap ficar-se el públic a la butxaca sense necessitat de trencar gaire res. En té prou de vestir-se de sirena i fer una coreografia ridícula. I de cantar i fer que tot el públic convisqui en una festiva comunió. Aquest Dimitri beu també d'aquesta font: és una gresca i té clar que l'objectiu és fer-se artista: Segons la seva tesi, un tècnic maldestre   pot ser un artista còmic envejable..