RECOMANACCIONS. cròniques ‘a la cuina’


24/10/2019

Barcelona Districte Cultural Tardor 2019

Aquest és un espai patrocinat per l'Institut de Cultura de Barcelona. En breu, Recomana iniciarà una campanya de newsletter per anunciar accions i per a difondre articles que siguin d'interès per al públic d'arts en viu. Si estàs interessat a rebre informació, passa'ns les teves dades (nom i mail) per incloure't en els enviaments al correu info@recomana.cat. És necessari advertir a l'encapçalament l'interès de rebre Newsletter de la plataforma Recomana. Gràcies per l'interès

per Recomana

Barcelona Districte Cultural continua creixent en la sisena edició. El circuit organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona per portar espectacles de qualitat als deu districtes de la ciutat oferirà, entre el 4 d’octubre i el 31 de desembre, prop de 150 funcions amb entrada gratuïta de 23 espectacles en viu (teatre, dansa, música i circ) i nou propostes audiovisuals: tres cintes d’animació per a públic familiar i sis documentals musicals. Aquests programes, que es complementaran amb una oferta creixent d’activitats complementàries (funcions per a escoles, tallers amb els artistes, xerrades i col·loquis...), arribaran a 23 escenaris de la ciutat a través de 21 programacions, ja que dos dels equipaments, l’Auditori Sant Martí i el Centre Cívic Besòs, desdoblaran la seva oferta en un segon espai, les sales La Pau i Carlos Díaz (de l’Institut Barri Besòs), respectivament. En aquest cas, s’han condicionat dos espais de dos centres educatius perquè puguin desenvolupar la seva funció d’espai de difusió i programació d’activitats del barri fora de l’horari lectiu.

Si l’oferta creix en quantitat, el circuit Barcelona Districte Cultural manté els estàndards de qualitat que el caracteritzen des dels inicis i proposa noms tan reconeguts dels escenaris com els de La Calòrica (Fairfly), Les Antonietes (Mambo), José y sus Hermanas (Arma de construcción masiva), Orpheus XXI, Guillem Roma, The Sey Sisters o Marta Buchaca, i espectacles que han deixat tanta petjada en les últimes temporades com els de Laika, Kumulunimbu o L’Endrapasomnis.

Les propostes del Barcelona Districte Cultural no només tenen un compromís amb la qualitat, també estan compromeses amb la realitat que ens envolta: així la condemna de la violència masclista (Només una vegada i 3,2,1... zero), el compromís amb la memòria històrica (Rastres_Argelers) i la reivindicació de la diferència (5 històries diferents) són temàtiques molt presents en la seva programació.

Amb vocació d’arribar a tots els barcelonins, el Barcelona Districte Cultural aprofundeix, en aquesta nova edició, en l’aposta per arribar a les persones amb discapacitat i inclou en algunes funcions, en dos dels seus espectacles (5 històries diferents i Només una vegada), els serveis d’audiodescripció, interpretació amb llenguatge de signes i visita tàctil (i també en alguns casos bucle magnètic i subtitulació).