RECOMANACCIONS. cròniques ‘a la cuina’


31/05/2024

Els guanyadors del concurs de crítiques de la Mostra d'Igualada 2024

per Recomana

El novè Concurs de crítica teatral infantil (primària) i juvenil (secundària i batxillerat) de Mostra Igualada, coorganitzat amb l’associació de crítics Recomana, ja té guanyadors. El primer premi en la categoria infantil ha recaigut en Aniol Marsal, de 10 anys i veí d’Igualada, per la crítica de l’espectacle Maquinaigües de La Tresca i la Verdesca. En la categoria juvenil, el primer premi ha estat per a Antonio Gómez, de 20 anys i veí de Capellades, pel seu text sobre En tierra de nadie de DA.TE Danza.

En la categoria infantil, el segon classificat ha estat Albert Barquilla, de 10 anys i veí d’Igualada, per la crítica de l’espectacle Bon veïnatge de Cor de teatre. El tercer premi d’aquesta categoria s’ha atorgat a Ivet Bacardit, de 10 anys i veïna d’Igualada, per la crítica a l’espectacle Life-Cycle de DynamO Théâtre. Pel que fa a la categoria juvenil, la segona classificada ha estat Zaynab El Adouti, de 16 anys i Natalia Garcia, de 15 anys, les dues, veïnes de Santa Margarida de Montbui, premiades pels seus textos sobre Fleurir les abîmes de Claire Ducreux.

Els guardons consisteixen en un diploma i vals de compra dotats en 100, 50 i 25 euros, en funció de la classificació, gentilesa de les llibreries igualadines Bureau Vallée, Cal Rabell i Llegim…? Llibreria, respectivament.

Enguany han format el jurat els crítics de Recomana Jordi Bordes, Martí Rossell i Núria Cañamares. Les crítiques guanyadores es poden llegir als webs de Mostra Igualada i Recomana. La Mostra Igualada i l’Associació Recomana per a la promoció de les arts escèniques, integrada per més de 40 crítics del país, convoquen el concurs de crítica teatral amb l’objectiu de revaloritzar la mirada crítica dels espectadors i fomentar la pràctica d’aquest gènere. Per fer-ho, els faciliten uns consells bàsics sobre com fer una crítica i una plantilla amb els diferents camps d’anàlisi.

Les crítiques de la Mostra Igualada se sumaran al 2n Concurs de Joves Periodistes Culturals de Recomana, un projecte que anima els joves de Catalunya a elaborar notícies, reportatges, entrevistes, cròniques, crítiques... El veredicte es farà públic al juny. Els premis oferiran poder assistir a sessions especials d'espectacles o en espais reservats per a la premsa, potenciant així l'experiència de ser periodista.

Mostra Igualada - Fira d’espectacles infantils i juvenils

Mostra Igualada és la Fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya. La 36a edició de la Mostra Igualada tindrà lloc del 3 al 6 d’abril del 2025.