RECOMANACCIONS. cròniques ‘a la cuina’


30/01/2024

Feedback obre la porta al públic

per Recomana

Arrenca una nova edició del Feedback, la mostra en què creadors de diferents disciplines (música, teatre, dansa, videocreació…) presenten un tast del projecte artístic que estan treballant com a residents a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, i en acabat el públic assistent pot traslladar les seves impressions als artistes. Així, al mateix temps que els assistents coneixen en primícia el fragment d’un nou espectacle i com s’ha gestat, poden aportar creadors nous punts de vista per enriquir el seu projecte.

La Fabra i Coats integra la interacció amb el públic com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme durant la seva residència, una idea que va néixer d’una necessitat expressada pels mateixos artistes a través de la Comissió de Programació, espai participatiu obert a la comunitat del centre que ha coordinat i dissenyat aquest format. Col·laboren en l’organització del cicle Recomana i Agost Produccions.

A cada una de les sessions, hi mostraran el seu treball dos projectes residents i hi haurà un presentador-periodista que contextualitzarà i dinamitzarà el diàleg entre públic i creadors. Aquesta edició constarà de 7 sessions, i, per tant, es podran conèixer fins a 14 projectes. Començarà el 31 de gener i finalitzarà el 27 de març, sempre a les 19 h. L’entrada és lliure.

Programació

31 de gener

Modera: Manuel Pérez (Entreacte)

Kaosgroc: L’autòpsia. Kaosgroc. A mig camí entre les arts visuals, la performance i allò escènic, la peça indaga en els motius i llenguatges de l’acció creativa, la constitució del jo com a artista, i les infraestructures culturals que ho possibiliten, posant èmfasi en els processos de mercantilització de l’obra i dels mateixos artistes.

Cia. Silvia Batet. Sacrée. Solo de dansa contemporània basat en la Consagració de la Primavera de Stravinsky. Treballa amb idees com la generació, el renaixement, la sacralitat, la ritualitat, la intimitat, la repetició, la fortalesa i la vulnerabilitat; i amb imatges com un cor palpitant, una llavor, un embaràs, un ou.

 7 de febrer

Modera: Oriol Rosell (RNE i Ràdio Fabra)

Julio César Palacio. Bio Data-X. Nou projecte musical d’aquest artista sonor i compositor. És una sessió de sonora en format multicanal amb una escolta relacionada amb la bioacústica, la investigació ambiental, els sons ocults de la natura i els paisatges sonors, explorant la relació entre aquests i la seva font física viva a la composició.

laSadcum. Navaja. Peça de dansa en què cinc personatges denominats LOINKS emmarcats en una demo abandonada a mig programar emprenen un no-viatge on l’autoemulació i la performativitat sostenen la seva existència.

 14 de febrer

Modera: Alba Cuenca (Escena Poblenou i Entreacte)

La Sala de Escritores. Putreficción. Experiència de creació col·lectiva que treballa el concepte de “pudrició” en relació amb la pèrdua del “orgànic” (el cos) i l’avenç del transgènic (allò digital).

Las Calatrava. Kenòpsia. Ritus urbà de sanació dels nyaps. La festa de les veïnes contra la festa del totxo. La recuperació (encara que sigui per uns instants) de tots aquells espais que se’ns van prometre, però que mai no han arribat a ser nostres.

6 de març

Modera: Nil Martín (Plaça Tísner, betevé) i Judit Martínez (Recomana)

Lunática Teatre. Ayün. Obra que cerca ser sensorial i transportar el públic als boscos xilens. La companyia vol que s’olorin les seves plantes sagrades, i utilitza com a escenografia terra real.

S!NCRO. PROTOT!P. Immersió sonora i visual, sensacions, impressions, llenguatges i improvisació. Vídeo autogenerat modulat, moviment corporal, moviment de consciències i percepcions.

13 de març

Modera: Oriol Puig-Taulé (El País, Núvol)

Raquel Gualtero. 360º. L’artista mira cap a les seves arrels colombianes per crear una peça on el gir és l’eix vertebrador. Del joc infantil fins al virtuosisme del folklore, amb un gest senzill, però contundent.

Verde Lima. Construcción abstracta PDF. Conferència-performance que interpreta diversos fragments d’un diari sonor en to desenfadat i humorístic.

20 de març

Modera: Consol Sáenz (RNE)

Mabel Olea. Cut One’s Teeth. Una oportunitat per revisitar la perfecció i brillar com un diamant. Adoptant les qualitats de la pedra preciosa, l’artista es proposa transformar el cos en una joia generant un viatge que empeny els límits del glamour, l’estètica i la contemplació.

Colectivo Parapente. Clarianes de Biopoètica. Projecte d’investigació d’una instal·lació immersiva interactiva i multidisciplinar de so, moviment, escultura i llums. La peça es troba a mig camí entre un espectacle i un dispositiu d’interactuació, on el públic forma part i experimenta amb la tecnologia proposada.

27 de març

Modera: Imma Fernández (El Periódico de Catalunya)

Úrsula San Cristóbal. Radicalmente vivas. L’erotisme, la histèria i el feminisme són els elements que articulen aquesta selecció de peces de videoart realitzades durant la residència, combinant els llenguatges de l’animació digital, l’stop motion, la performance i la música experimental.

Luis Tabuenca. Naturstudium 3. Projecte de caràcter col·laboratiu i interdisciplinari de composició d´una obra de 60 minuts per a escultures sonores Baschet.