99 cm. Iara Gueller

informació obraSinopsi:

Una artista, sola, a escena, convida el públic a descobrir un relat íntim de la seva vida, dels seus somnis i malsons, desitjos i deliris. Aquí, ara, ella és allà, llesta, o gairebé llesta per compartir els bastidors de la vida d’una artista a través de l’univers circense, on el decalatge entre les expectatives i la realitat, pot ser sorprenent.

Un punt de vista particular d’una vida, que ha canviat de 99 cm entre el primer contacte amb el mon exterior i el present.

Crítica: 99 cm. Iara Gueller

15/05/2024

Simpatia, nostàlgia, sorpresa

per Jordi Bordes

Quan s'aconsegueix sorprendre des de la simplicitat, es guanya en empatia. Iara Gueller (que forma part del duet jove a Vetus Venustas) té una dramatúrgia del jo tan simple com efectiva. Ensenya tots i cada un dels elements per on transitarà la seva peripècia. Només amaga un comodí que no l'utilitzarà fins al final (i que no desvetllarem en aquestes línies per no pecar d'spòiler). L'accident que va patir a la funció del migdia al Trapezi, pot passar com una dificultat més del personatge en comptes d'una deficiència tècnica del muntatge. En el fons, està bé que quedi l'equívoc ambigu. Que faci una estona de la seva coreografia (quan acaba entrant al vestit que ha anat passejant per l'estructura i es calça unes sabates que estaven fixes a mitja altura del pont.

En clau de circ, va presentant treballs de dona mosca, de funambulisme, de trapezi i cordes. Exercicis de força i elasticitat que cedeixen el protagonisme a l'empatia del seu personatge un punt antiheroïna, un punt empoderadora. Entre la nostàlgia i la simpatia.