A dues mans

informació obraCompanyia:
La Fanfarra
Autoria:
Toni Rumbau
Intèrprets:
Toni Rumbau (manipulació titelles)
Sinopsi:

A dues mans és un espectacle unipersonal de titelles de guant creat per Toni Rumbau. Utilitzant el llenguatge propi del teatre de titelles popular especialment inspirat en la tradició mediterrània, A dues mans pretén desenvol.lupar una expressió contemporània del llenguatge dels titelles mitjançant l'ús de la paradoxa, la contradicció, la sorpresa surrealista, i una temàtica  centrada en els opostos vida/mort, alegria/tristesa, home/dona.

A dues mans és l'espectacle de La Fanfarra que més ha viatjat a l'estranger. Ha participat en nombrosos festivals internacionals i ha estat aclamat per públics de tot el món. Concretament, ha estat als següents llocs: Xina, Egipte, Israel, Rússia, Albània, Xipre, Marroc, Líban, Pakistan, Índia, Noruega, Suècia, Dinamarca, Bèlgica, Holanda, França, Itàlia, Alemanya, Àustria, Suissa i Espanya.

Espectacle unipersonal de titelles guants dirigit a tots els públics (públic familiar o bé nens a partir de 6 anys).

Crítica: A dues mans

09/07/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Ferran Baile

Ocasió de veure en acció a un dels mestres del món dels titelles, Toni Rumbau, tot fent un repàs a diverses tècnices dels titelles de guant. 

Un espectacle força divertit i engrescador i també didàctic, per conèixer millor el món màgic dels titelles. Putxinel.lis a dues cares, el joc innocent de la comèdia i la tragèdia, sota la simplicitat muda de les mans.

Ocasió també de conéixer la darrera nova sala oberta a Barcelona, Sala Fènix, just al carrer on hi ha el mític Llantiol.

Toni Rumbau (Barcelona, 1949), és co-fundador de la històrica companyia La Fanfarra, que ha voltat pel món; creador del personatge titella Malic l´aventurer ibèric; co-fundador del petit i ja desaparegut Teatre Malic i autor de diversos textos per a titelles i llibres a l´entorn del món dels titelles.

L´any passat va posar en marxa una revista virtual sobre el món dels titelles que s´edita en tres idiomes, www.putxinel.li.cat, www.titeresante.es i www.puppetring.com

Actualment està treballant en un llibre sobre "Ciutats i Titelles" i en la co-producció d´una sèrie documental, "La revolta dels titelles", sobre la història dels titelles i els titellaires catalans. 

www.tonirumbau.org

Té un  interesantíssim blog, digne de ser seguit, http://tonirumbau.blogspot.com