Animales

informació obraIntèrprets:
Pablo Vergne
Il·luminació:
Ricardo Vergne
So:
Ricardo Vergne
Ajudantia de direcció:
Carlos Piñero
Direcció:
El Retablo
Assesoria de moviment:
Eva Soriano
Companyia:
Addaura Teatre Visual
Dramatúrgia:
Teia Moner
Sinopsi:

Animales és un espectacle sense paraules on un actor juga a teatralitzar històries d’animals fent servir ninots, objectes animats, marionetes fetes de materials reciclats i altres estris quotidians. Escenes poètiques, lúdiques, humorístiques, emotives, que desenvolupades a través d’un llenguatge senzill i proper als infants, fa explotar la imaginació com en una Arca de Noé poblada de tots els animals de la creació. Un espectacle, que a més, és una festa pels sentits. Una proposta teatral que juga amb diversos elements, un joc que provocarà en els nens i nenes una experiència intel•lectual, emocional i estètica.

Companyia premiada als festivals de titelles més importants del món.

Crítica: Animales

05/12/2016

EL DO DE LA GENIALITAT

per Ferran Baile

No us ho perdeu. Animales és una successió de petites històries protagonitzades per animals que sorgeixen màgicament de mans, objectes habituals a la nostra vida quotidiana i el gran talent i enginy del mestre titellaire  Pablo Vergne. Així, d´un joc de barrets apareixerà un cargol, d´una bossa una vaca, d´uns moneders una granota, d´una bota un ànec i de dues pilotes d´escuma grogues un pollet. Un espectacle magistral que cap dins d´una maleta no gaire gran i que és un dels preferits de l´autor i amb el que ha viatjat arreu del món. Pablo Vergne és un d´aquests grans artistes i creadors capaç d´ abraçar de forma habitual la genialitat.

La petita sala de La Puntual era plena de gom a gom i just darrera meu tenia un nen que, com també ens passa als adults, s´ havia despertat amb el no a flor de boca. Els pares estaven preocupats i ja es veien amb la desagradable alternativa d´haver de marxar a mitja funció. Tot va ser començar la representació i al primer gag, el nen ja reia i es quedava enganxat al que anava succeint a l´escenari. No va parar de riure i els pares també.

Pablo Vergne va néixer a l´Argentina i va crear la companyia El Retablo Teatro de Títeres, l´any 1989. Va viatjar a Espanya i va decidir quedar-se entre nosaltres. Des de llavors la seva inesgotable imaginació no ha deixat de crear màgics espectacles, tots ells premiats i multi-premiats, amb centenars de representacions per l´estat español, per Llatinoamerica i per múltiples festivals arreu del món: El gato Manchado i la golondrina Sinhà (amb combinació amb l´exquisida titellaire María Parrato), Pinocho y medio, Aventuras de Don Quijote, Sueños de una noche de verano, Africa en cuento, Carmela toda la vida, Polichinela, Caperucita roja, La ratita presumida, El Retablo de la Libertad de Melisendra..

El 2005 va donar a llum de forma paral.lela la compañía La Canica Teatro, formada per dues actrius-titellaires-ballarines, creant un seguit de nous espectacles, també multi premiats, El gallo de las veletas, Sirenita, Yaci y la muñeca de maíz, Bubú y El elefantito. Una versió d´aquest darrer espectacle, la representa el Centre de Titelles de Lleida en català, El petit elefant.

No deixeu d´aprofitar aquesta excepcional oportunitat de conèixer a aquest gran creador que oferirà representacions, matí i tarda a La Puntual tots els dies festius d´aquesta setmana, 12.00 y 17.00 hores, el dissabte, 12.00 i 17.00 hores i el divendres funció habitual a les 18.00 hores.

Us recomanem també visitar les pàgines webs, www.elretablo.net  y www.lacanicateatro.com

Text, ferranbaile@gmail.com