B.O.B.A.S. Cia Jimena Cavalletti

informació obraSinopsi:

Una banda musical humil organitza cerimònies d'enterrament, però aquesta vegada el capellà i el mort no arriben. Aquestes tres músiques, durant el retard del difunt, comparteixen juntament amb la família i amistats una espera summament incòmoda… i desastrosa.

Amb trompeta, bombardí, caixa i platerets, aquest trio de B.O.B.A.S. transforma una situació dramàtica en una comèdia d'accidents.

Un trio de clown clàssic i contemporani alhora, que ens farà riure de coses bàsiques.

La recerca artística principal és la proximitat, la relació directa amb el públic, l'humor, la música i la normalització de veure dones en escena fent humor. La directora de la companyia, Jimena Cavalleti, és una artista multidisciplinària formada en teatre, circ, dansa i música, i ha treballat amb artistes d’arreu del món amb qui ha guanyat nombrosos premis amb espectacles com 'Usted está aquí', 'De todas las bellas, las más Bellotas', 'Kaput' i 'Baldín Bada', entre d'altres.

https://jimenacavalletti.com/bobas

Crítica: B.O.B.A.S. Cia Jimena Cavalletti

17/04/2024

Riures a patacades

per Jordi Bordes

B.O.B.A.S garanteix com aquell Mort de Riure (MDR), un quadre insòlit de patacades. La gràcia està tant en la coreografia de baralles com en el joc de la repetició. La trama és tan simple que acabaria en menys d'una frase. I elles demanen que no es reveli. Sí que es pot dir que no abandonen el seu posat compungit i que els personatges vesteixen el nas (i el rol d'excèntriques o Carablanca) de cada intèrpret.

El "Lo siento mucho", el "Cú-Cú-Cú" O la ingenuïtat en creure que es té la capacitat de fer desaparèixer el que faci falta (quan el públic comprova que és que no hi veu) són gags que es van esquitxant per una situació dantesca.

La peça acaba com el despropòsit que s'insinua des de la primera nota, afinant trompeta, saxo i timbal. El repte és mantenir la compostura en una situació increïble i divertidament impossible de resoldre amb dignitat. Fins i tot l'aparició del voluntari és còmica, sense la necessitat de ridiculitzar ningú. Un esbojarrat espectacle per a un públic molt ampli.

L'enllaç a Youtube no està disponible.