Ball d'hivern

informació obraCompanyia:
Sargantana (cia resident de La Vilella
Direcció:
Jordi Pérez i Soldevila
Ajudantia de direcció:
Marilou Roqueplan
Intèrprets:
Carlos Briones, Georgina de Yebra, Saoro Ferre, Jordi Pérez, Carla Vallès
Il·luminació:
Edgar Garcia Vernet
Producció:
Cia. Sargantana
Sinopsi:

Ball d'hivern proposa un doble contacte amb l'escena, afegint al directe la comunicació entre públic i personatges a través de Twitter.

Un ball etern que ens transporta a un espai irreal però alhora molt proper: l'hivern dins nostre. 5 personatges de diferents èpoques atrapats en un ball intenten fugir d'allò que un dia els va portar a entrar-hi. Tot esperant una seguretat que els permeti sortir i recuperar allò que un dia van deixar aturat -- la seva vida -- segueixen ballant. Ja només queda ballar al ritme que toqui, abandonar-se. 5 testimonis al voltant d'una sola idea: per què l'hivern s'instala dins nostre? Què tenen en comú el 1714 amb la 1a Guerra Mundial? I George Orwell amb 1714? I nosaltres amb tot això? I si el ritme es parés?

Es recomana als espectadors seguir Pol Bells al facebook (Pol Bells) i al twitter (@PolBells) ja que és una part més de l’obra.

Crítica: Ball d'hivern

21/01/2014

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Ferran Baile

UN NOU ESPAI i UNA INNOVADORA i ATREVIDA OFERTA TEATRAL

Darrers dies per poder veure Ball d´Hivern, el darrer espectacle de la companyia SarGanTaNa i poder-lo gaudir en el privilegiat espai de la nova sala teatral La Vilella (a 100 metres del Teatre Grec i la Ciutat del Teatre), transformada en una intrigant pista de ball.

Quan els espectadors entren, la funció ja està en marxa. Els personatges ballen i ballen, un ball etern, en el que absents cadascú en la seva irrealitat van canviant de parella i ballant tot sols.

Cinc personatges de diferents èpoques atrapats en aquest ball, intenten fugir d´allò que un dia els va portar a entrar-hi. Ja només queda ballar al ritme que toqui, abandonar-se.

El públic és situat en una filera a banda y banda de la pista central. Els personatges perduts en l´amplia sala, dins del seu desconcert, cercant on són i cercant-se a si mateixos pregunten als espectadors. Un dels personatges interactua mitjançant el twiter en directe amb els espectadors que estiguin disposats a fer-ho. Dos personatges provenen de la Barcelona del 1714, l´altre de l´Anglaterra de la Segona Guerra Mundial. Un cinquè actor interpreta un aterrat i visionari George Orwell que alerta de l´ imminent desastre bèl.lic que ningú sembla donar-li certesa. Un personatge intemporal canta en directe com qui no fa la cosa conegudes cançons en anglès i francès al millor estil “crooner”.

Cal destacar dins de la representació, que dura una hora, els seus llargs deu minuts que el teatre queda completament a les fosques i sols a través de l´oïda seguim els esfereïdors sons de la guerra i notem i intuïm els moviments frenètics dels actors. Tota una impressionant experiència.

Una proposta teatral atrevida que reflexiona sobre la realitat de l´irreal i la irrealitat de la realitat, i com immersos en el tsunami de la historia ens sentim atrapats pels esdeveniments els essers humans.

Els cinc actors ens ofereixen un notable, sòlid i seriós treball físic i actoral, dotats d´una gran intensitat dramàtica. Carla Vallès, Georgina de Yebra, Saoro Ferre (que també és músic i toca el clarinet), Carlos Briones i Jordi Pérez, que és l´autor del text i el director.

Aquest nou espai teatral La Vilella va obrir el mes de novembre de la mà de la Companyia-Studio SarGanTaNa (sota la direcció de Jordi Pérez i Soldevila y Marilou Roqueplan), que compleix deu anys de continuat treball. Naix com un espai on veure el nostre món a través de les arts escèniques. Centre d´investigació en l´àmbit de la interpretació i exhibició d´espectacles i també obrint una sala d´exposició de pintura, escultura i fotografia, en la que es pot veure en aquests moments una interessant mostra de la pintora Muriel Parisi.

A tots els espectadors inquiets i amb ganes de descobrir noves formes d´expressió, us aconsellem conèixer aquest acollidor nou espai que ofereix forces punts d´interés i la calidesa, l´il.lusió contagiosa i la solvència en el seu treball dels seus fundadors i tots i cadacún-a de l´equip que la està tirant endavant.  www.lavilella.com