Barcelona (Contra la paret)

informació obraDirecció:
Lali Álvarez Garriga
Intèrprets:
Clara Garcés, David Teixidó, Jaume Nieto, Sònia Espinosa
So:
Pau Matas
Il·luminació:
Núria Solina
Producció:
LaPùblica
Autoria:
Barcelona Playwrights
Dramatúrgia:
Jordi Casanovas, Cristina Clemente
Sinopsi:

4 personatges, 4 històries i 1 ciutat. Un relat possible de Barcelona, viatjant del documental a la ficció. En la seva Carta Municipal, Barcelona es defineix com "un símbol de llibertat i de progrés, una ciutat de convivència feta en la pluralitat i la diversitat...".

Però també hi ha la Comissaria de les Corts i hi ha hagut el 4F, l’assassinat de Juan Andrés Benítez, els morts al CIE i els contrastos socials i de classe. Si vas a una manifestació, pots tornar amb un ull rebentat. A més de "guiris", també hi ha “invisibles” i dissidents represaliats, i qui viu en la misèria. I també hi ha festes, com la d’aquesta nit. Vens?

Crítica: Barcelona (Contra la paret)

22/12/2017

Una festa per sortir de la postal

per Toni Polo

“Benvinguts a la festa!”, et saluda la cambrera, des de darrere de la barra. I t'ofereix una cervesa. I te la prens, molt a gust. Som al paral·lelepípede (com una gran capsa de sabates) en què s'han fusionat l'escenari i la platea de l'Antic Teatre, on transcorre (fins al 23 de desembre) l'obra Barcelona (contra la paret) i per on pul·lulen els tres actors i el públic, barrejats en aquesta festa, un documental teatral que dona veu a “los nadie”, “a la gent que no interessa, a aquells de qui no parlem mai”, en paraules de l'autora i directora, Lali Álvarez, creadora del reeixit Ragazzo.

(...)