Barcelona

informació obra


Pere Riera torna al TNC. I ho fa a la Sala Gran. Va ser la sorpresa al cicle T6 amb "Lluny de Nuuk", un text intel·ligent amb molta intriga i un coneixement de personatges admirable. Ara, presenta un text en format clàssic sobre l'amistat i sobre la vida en un dels moments més desoladors de Barcelona:17 de març de 1938. Durant tot el dia les forces feixistes sembren de bombes la costa catalana i, principalment, Barcelona. En una torre de Vallvidrera, sembla que la guerra sigui més llunyana, que els personatges puguin oblidar-la despreocupadament. Res d'això. La processó, i cadascú en la seva mesura i el seu color, va per dins.

Autoria:
Pere Riera
Direcció:
Pere Riera
Composició musical:
Òscar Roig
So:
Damien Bazin
Coreografia:
Aixa Guerra
Il·luminació:
David Bofarull
Caracterització:
Toni Santos
Ajudantia de direcció:
Ota Vallès
Producció:
TNC
Intèrprets:
Emma Vilarasau, Míriam Iscla, Anna Moliner, Pep Planas, Pepa López, Jordi Banacolocha, Carlos Cuevas, Joan Carreras/ Joan Negrié
Sinopsi:

La Núria i l’Elena són dues dones amb comptes pendents; dues amigues separades per l’amor d’un home i el destí d’una pàtria. Dues dones atretes sense remei per l’encís d’una ciutat prodigiosa; una ciutat rosa de foc, blava i vermella. El seu retrobament, la darrera batalla entre totes dues, tindrà lloc en una Barcelona que respira, malgrat tot, les cendres d’una època daurada. Totes dues hauran de posar en solfa allò que les apropa i allò que les separa, amb el ressò d’una guerra estúpida i sagnant com a teló de fons.
L'obra es va estrenar a la Sala Gran de TNC la primavera passada i va ser un dels comptats èxits de crítica i de públic. Ara, torna en una sala privada de mesures més reduïdes el que possibilitarà una major proximitat entre els personatges i els espectadors. Cal afegir que Joan Negrié sustitueix l'actor Joan Carreras en el mateix paper.

Crítica: Barcelona

15/05/2013

Aposta ambiciosa i guanyadora

per Jordi Bordes

Pere Riera no fa més que confirmar que era bona l'aposta per a ell del TNC. Fa una peça, que ha de respondre molt bé als gustos i actituds del públic de la Sala Gran. És ambiciós i curós al màxim en tots els detalls. Compta amb un repartiment en el que llueix, sobretot, Emma Vilarasau, Míriam Iscla i Anna Moliner. L'obra transmet molt bé les diferents visions de la Guerra Civil per part de les víctimes del bombardeig i, amb una dosi de realisme, il·lustra com els humans construeixen refugis balsàmics per respirar en els moments de major cruesa.