Beatriu

informació obraSinopsi:

Els dos personatges que protagonitzen aquesta història viuen en un abocador ple de roba: és Beatriu. Són conscients que molts voldrien ser al seu lloc. A Beatriu, tenen tot el que necessiten i saben que moltes persones travessen un infern per arribar-hi, però els dos personatges també són conscients que sortir de Beatriu no els està permès, que els voltors vigilen i no els deixaran escapar-se. Ells, a Beatriu, són feliços.

Ens hem quedat sense mites que transcendeixin i que ens acompanyin en el camí de recerca de la nostra terra promesa. Aprofitem realment a Occident les oportunitats que tenim? Culpem la societat de les nostres debilitats, culpem els pares dels nostres patrons de conducta, culpem l’astrologia de la nostra sort… Som nosaltres els únics responsables de no trobar la tan desitjada felicitat? O hi ha res més que ens ho impedeix? En tot cas, tenim opcions, però què passa amb aquelles persones que no en tenen? És la realitat dels joves africans que han arribat a la seva terra promesa en una pastera.

Al llarg dels segles, molts autors han tractat aquest tema: Virgili ens relata el gran viatge èpic d’Enees fugint de Troia per anar a la “terra promesa” i Dant ens relata a la Divina Comèdia el viatge que fa a través de l’infern, el purgatori i el paradís on, per cert, l’espera Beatriu. L’espectacle pren com a punt de partida les gestes heroiques dels protagonistes d’aquestes grans obres i es planteja com és avui en dia el viatge dels nous grans herois per arribar a Beatriu, la seva terra promesa.

Explicar històries amb un llenguatge propi colpidor, ple de sensibilitat i poesia és el que fan les integrants de la companyia )e( espai en construcció. En aquest muntatge, compten amb una intèrpret de violoncel en escena i amb una escenografia que converteix Beatriu en un espai poètic ple de peces de roba. La integració de la música com si fos un personatge més del relat és una de les característiques d’aquest col·lectiu escènic format per l’actriu i creadora Maite Bassa, la productora i creadora Elisenda Ribó, l’actor, creador i director Roger Ribó, l’actriu i creadora Blanca Solé i l’actor i creador Miquel Tamarit. Amb trajectòries diverses que passen per escenaris de Barcelona, Madrid, Londres i Edimburg, els membres de la companyia )e( espai en construcció són els creadors de muntatges teatrals com Et vindré a tapar (2014) i Si jo no hi fos (la festa seria més divertida) (2017), tots dos estrenats a la desapareguda sala La Vilella.

Encara no hi ha crítiques publicades