Béjart Ballet Lausanne - Ballet for life

informació obraDirecció:
Gil Roman
Coreografia:
Maurice Béjart
Vestuari:
Gianni Versace
Companyia:
Béjart Ballet Lausanne
Sinopsi:

Ballet for Life" o "Le presbytère" és molt més que un espectacle de dansa amb música de Queen i de Mozart. És una autobiografia emocional impactant, una explosió d’emocions i dels sentiments més inconfessables d’un dels grans mestres de la dansa contemporània, dedicada a les persones que van morir joves com el cantant i alma mater del grup britànic Queen, Freddie Mercury, i el que fou molt més que el primer ballarí de la seva companyia, Jorge Donn, víctimes de la sida als 45 anys. "Le presbytère n'a rien perdu de son charme, ni le jardin de son éclat", títol complet de l’obra, es va estrenar al Teatre Nacional de Chaillot de París el gener del 1997 i encara, avui, és una de les peces més impactants de tota la història de la dansa. El mateix Béjart la definia com “el crit d’angoixa d’una joventut per a la qual el problema de la mort per l’amor s’afegeix al de les nombroses guerres que no han cessat al món des de l’anomenat final de la darrera guerra mundial”. A través d’una il·luminació acurada, d’una mirada plena d’optimisme i d’un vestuari de colors vius i brillants de Gianni Versace, Béjart ens mostra una joventut desinhibida combinada a la perfecció amb enginy humorístic, tècnica brillant i la manera desenfada de veure la vida amenitzada per les notes musicals de "Così fan tutte" de Mozart i Queen.
El Festival inaugura la 35a edició amb "Ballet for Life" o "Le presbytère", un espectacle que ens parla de la mort però que, per sobre de tot, és un cant a la vida, un acte d’amor. Senyores, senyors, "The show must go on".

Crítica: Béjart Ballet Lausanne - Ballet for life

17/07/2021

Béjart reactiva Peralada amb un ball a la vida ple d’esperança

per Valèria Gaillard

Infermers empenyent lliteres amunt i avall, núvies engalanades amb el seu vel sostenint com un trofeu una ràdio antiga, un àngel amb ales de paper a punt d’alçar el vol i unes esferes metàl·liques rodant com virus immensos i hipnòtics... tot un imaginari explosiu entra en erupció a ‘Ballet for live’ (1997), una peça amb la qual Maurice Béjart va retre homenatge a dos gegants que van morir de la sida en la dècada dels 90: Jorge Donn, la seva parella i ballarí fetitxe, i el cantant Freddie Mercury, ànima del grup Queen. Continua llegint l'article aquí.