Blau Marí

Teatre | Familiar

informació obra



Companyia:
Pinotxo en Bicicleta
Autoria:
Pinotxo en Bicicleta
Direcció:
Valentina Raposo
Intèrprets:
Inés Alarcón
Composició musical:
Pol Canelles
Escenografia:
Pinotxo en Bicicleta
Il·luminació:
Pinotxo en Bicicleta
Vestuari:
Pinotxo en Bicicleta
Producció:
Pinotxo en Bicicleta
Sinopsi:

Tot pot passar. Pots creuar l’oceà. Pot atacar-te un pop gegant. Els reis poden portar tutú. I fins i tot pots salvar un vaixell pirata. Però seria molt avorrit si no et tingués a tu. El meu amic. Blau Marí és una història d’aventures que comença quan un nen i un drac blau es fan amics. Amb una proposta escènica d’inspiració marítima,  la història dels protagonistes s’explica des de l’humor i la tendresa. Inspirada en la cançó popular Puff, el Drac Màgic, transmet amb el mínim de paraules el valor de la imaginació i l’amistat.

Edat recomanada: 3 a 6 anys

Crítica: Blau Marí

19/05/2016

teatre sense text fet amb titelles

per Josep Maria Viaplana

Ni més ni menys que una versió en titelles de taula de la cançó de ‘Puff, el drac màgic’, inspirada al seu torn en un poema escrit el 1936.

En aquest cas, la direcció de Valentina Raposo i la interpretació d’Inés Alarcón ens fan viure (a tots, als petitons que poblaven la sala i als que els acompanyàvem), les tendres aventures del petit infant que coneix un drac, de com es fan amics i de com van a volar plegats per tenir increïbles aventures. En aquest cas, al continent africà, on un cap de tribu té atemorida una mare i dos fills obligats a fer-li d’espectadors, mentre balla amb un tutú. També anem pels 7 mars a la recerca d’un pirata maldestre i bonàs, i el seu grumet, descobrint els problemes que tenen amb un pop gegant, que podria molt bé ser el de les 20.000 llegües…

La història conté tota la tendresa i diversió de l’original, i podem distingir-la per estar narrada gairebé sense paraules, això si, amb una esplèndida i expressiva manipulació dels titelles, que sobre una taula i sortits d’una vella maleta, no estalvien, però, tota mena d’expressions fetes amb la veu (darrera d’algunes de les quals endevinem paraules) que ens diuen molt més del que diria un text: què els passa a cadascú en cada moment. Amistat, aventura, diversió, música (això sí, com a complement), qui podria donar-nos més? I com a regal final, un altre desenllaç per a la trista història del pobre drac que se sent abandonat per l’infant que s’ha fet gran. I tot visualment reeixit, entenedor i sense contraindicacions.