Blue monday

informació obraSinopsi:

Blue monday és una peça que ens parla sobre les relacions humanes, sobre la necessitat i la dependència dels éssers humans cap a aquest tipus de relacions i sobre la urgència de sostenir als altres malgrat no poder-nos sostenir ni a nosaltres mateixos.
Intimitat, simbiosi, dependència i transformació són algunes de les paraules que defineixen Blue monday.
Aquesta peça, tercera creació del duo Agnés Sales i Héctor Plaza, va ser desenvolupada durant el projecte laboratori Back to the Lab impulsat pel festival Breakin’ Convention realitzat al teatre Saldler’s Wells de Londres.

Crítica: Blue monday

06/10/2020

Empàtic ball intranscendent

per Jordi Bordes

Una peça amable, atractiva, empàtica que agrada de veure ballar perquè els dos cossos s’acompassen i van transformant una dansa contemporània de contacte a un hip hop de cos que es desconstrueix i que acaba construint una coreografia acrobàtica d’agilitat i força. La peça arrenca i es desenvolupa sense massa excuses, com qui es deixa distreure perseguint petjades que han quedat impreses a la pols del camí.

La peça és rodona simple i directa. Com aquella Meeting point juga amb un codi fàcilment entenedor i que permet desplegar tota l’acrobàcia posible i amb una voluntat de connectar amb el públic subtilment (sense adreçar-s’h directament). La satisfacció de ballar, que el cos rodi ágil i fresc i encadeni una tombarella amb una vertical es traspassa millor quan se somriu amb naturalitat. El Sismògraf ha tancat un parèntesi massa llarg per a molts artistes. I ells, ho disfruten amb emoció continguda a l’hora de saludar. Aquest és l’altre moviment que commou, el de gaudir per poder expresar-se públicament davant d’un grup que descobreix, i els hi aplaudeix amb la mateixa generositat. També el públic va necessitat de cultura que convidi a connectar amb els artistes i entre els altres espectadors.