Meeting Point

informació obraIntèrprets:
Thiago Luis Almeida, Henrique Caio de Souza
Sinopsi:

Peça breu de carrer coreografiada i dirigida per Asier Zabaleta que parteix de la reflexió sobre com s'entrecreuen els laberints vitals de les persones i com això provoca canvis irreversibles. Dos joves del mateix país però de ciutats molt allunyades han hagut de recórrer 8.000 quilòmetres i alguns anys per trobar-se a l'altra punta del planeta, fer coneixença i descobrir tot allò que els uneix. Un treball on impera la passió pel ball i el creuament de llenguatges com el break dance o el hiphop per arribar a un territori híbrid i novedós. Premi Umore Azoka 2017 al Millor Espectacle de Carrer d'Euskadi.

Crítica: Meeting Point

11/04/2019

Punt de trobada o punt d'arrencada?

per Jordi Bordes

Es tracta d'una corografia amb una forta fisicalitat. Els dos intèrprets alternen el moviment pendulant i de contacte amb l'acrobàcia. És un treball molt depurat que enllaça una figura amb una altra. El que exposa és un punt de trobada molt ambigu, que admet moltes interpretacions. Aquest és el seu objectiu: servir un moviment carregat de força que atrapa per la intensitat i que permet a l'espectador interpretar cada passatge. Sens dubte, el major cop d'efecte arriba amb els cubells d'aigua que esclaten contra els cossos (i que màgicament no esquitxen fora del requadre). 

L'aigua rebota i marca un cos que segueix treballant, com si navegués pel vaixell que sura, innocentment, de cubell a cubell. El cos amarat d'aigua pot estar nedant o provant de flotar, abans de ser engolit per la mar (Baobab, un arbre un bolet i un esquirol planteja la situació de l'arribada d'immigrants amb pastera d'una manera perillosament farsesca). El treball dels dos intèrprets depèn molt de la relació entre ells dos. Ballen sense connectar amb el públic. No ho necessiten. Perquè la peça ja té un gran magnetisme. Són peces que poden evocar a Incógnito, de Lali Ayguadé, per exemple.