Bona gent

informació obraAutoria:
David Lindsay-Abaire
Traducció:
Joan Sellent
Direcció:
Daniel Veronese
Intèrprets:
Mercè Aránega, Àlex Casanova, Nies Jaume, Carol Muakuku, Rubén Ametllé, Àngela Jové
Escenografia:
Paco Azorín
Vestuari:
Mercè Paloma
Il·luminació:
Txema Orriols
So:
Damien Bazin (Espai sonor)
Caracterització:
Toni Santos
Producció:
Focus
Ajudantia de direcció:
Iban Beltran
Sinopsi:

Bona Gent, escrita pel guardonat dramaturg nord-americà David Lindsay-Abaire, guanyador del Premi Pulitzer, i dirigida pel director argentí de referència internacional, Daniel Veronese, ens presenta amb gran honestedat, humor i sensibilitat, la tràgica història de Margie Walsh. Resident a la perifèria de Boston, mare soltera i amb una filla discapacitada,  Walsh es veu abocada a la bancarrota absoluta i farà tot allò que estigui a les seves mans per cercar noves oportunitats i reptes, recuperar la il·lusió en la vida i oferir-li un millor futur a la seva filla. No ho tindrà fàcil, però els seus amics l’ajudaran. Un gran relat sobre l’amistat.

Bona Gent fou estrenada al Manhattan Theatre Club de Nova York l’any 2011 i rebé dues nominacions als Premis Tony en les categories de Millor Obra i Millor Actriu Principal.

Crítica: Bona gent

24/05/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Jordi Bordes

El Goya encadenarà l'èxit d'El nom amb l'estrena de Bona gent. L'agilitat a adquirir els drets d'una comèdia àcida, estrenada fa només dos anys a Broadway, es completa amb una direcció molt àgil i una interpretació que, globalment, és de nota. Si Àlex Casanovas és la imatge convincent d'un nen de l'extraradi de Boston que ha prosperat i s'ha situat de metge pediatra, Mercè Arànega és, de nou, incommensurable.