Boule de neige

informació obraCompanyia:
Theatre de la Toupine
Sinopsi:

Inspira... els Alps mítics són davant dels teus ulls. I aquí tens un autèntic rebost de curiositats, un ou de telecadira vintage sobre rodes farcit de temes i objectes evocadors. La parafernàlia del món muntanyenc cobra vida davant dels teus ulls impulsada per una fantàstica màquina cinètica. Fabricat per l'escultor suís Pascal Bettex, el virtuós europeu de les màquines d'engranatges Tinguely, aquest ou itinerant es mou autònomament, dirigit per un manipulador amagat entre el públic. Un remolí de neu i boira que et refrescarà el cervell.

Crítica: Boule de neige

10/09/2022

Preciosa caixeta articulada mòbil

per Jordi Bordes

Boule de neige és un artilugi captivador. Sense que, aparentment, ningú el faci circular aquesta mena de roulote autònoma (com la cadira de rodes dels Fadunito (Ceci3.0) interpel·la l'espectador.

És com una mena de postal nostàlgica amb rodes en què tot està articulat i mostra records, joguines, souvenirs dels Alps. I sí, de la seva teulada, com aquella sorpresa final de La caixeta en surt escuma de neu. Les bombolles de sabó, sempre seran magnètiques per a la canalla. I els de La Toupine ho saben i en treuen reclam infal·lible. Les figures que hi apareixen apel·len a un passat d'un turisme de classe mitjana alta però que tothom pot identificar gràcies a les pel·lícules. És un cant a la nostàlgia que no aspira a despertar cap crítica ni revisió de res.