Candela Capitán. Moloko Vellocet

informació obraDirecció:
Moloko Vellocet
Autoria:
Moloko Vellocet
Sinopsi:

Una de les artistes actuals que millor dominen el llenguatge de la performance converteix la Sala Oval en una pista de ball i recrea el conegut club que freqüentaven els protagonistes de La taronja mecànica.

Moloko Vellocet és un escenari distòpic, una instal·lació que es desperta i s’adorm, un club intermitent per a un futur imperfecte inspirat en el Korova Milk Bar de La taronja mecànica (1971), de Stanley Kubrick, una pel·lícula basada en la novel·la homònima d’Anthony Burgess del 1962. 

La instal·lació Moloko Vellocet és un elixir de substàncies que, en la seva dissolució, converteixen la Sala Oval del MNAC en un club que s’activa de manera intermitent amb The Death at the Club [en 45 min], una performance que des del 2018 s’ha dut a terme en diversos emplaçaments d’Europa.

Moloko Vellocet explora l’espectacularitat d’un club al·legòric, la resistència del cos i els límits de la dansa amb una gran instal·lació-performance que convida a reflexionar sobre qüestions que preocupen les noves i no tan noves generacions: l’alienació, el lliure albir, la pèrdua de la joventut, la violència i la por o la suposada pantalla de protecció que ofereixen les xarxes socials. La música anirà a càrrec de tres de les DJs més influents de l’escena musical actual, que han format part de la trajectòria de l’obra. 

Moloko Vellocet serà el debut al Grec Festival de Barcelona de Candela Capitán, un dels noms més coneguts de l’escena europea de la performance. Ha presentat les seves propostes, sempre transgressores, en espais i cites artístiques tan destacades com la documenta fifteen de Kassel, el CCCB de Barcelona o els Teatros del Canal de Madrid, entre molts altres.

Encara no hi ha crítiques publicades