Cinc minuts de dansa 2018

informació obraIntèrprets:
Lucia García Paz, Carmen Carretero, Carmen Campillo Martínez, Laia Camps, Marina Fueyo, Maria Jurado, Raquel Romero, Uxía Pérez Dios, Lola Vicent, Manuel Montes, Mireia Torres, Maria Pichín, Vera Palomino, Karen Mora, Mabel Olea, Iris Allain, Sami Blond
Coreografia:
Didier Théron
Sinopsi:

Un grup de ballarins i ballarines del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre interpretaran peces de cinc minuts de durada pel centre de la ciutat. Cinc minuts de dansa respon a la voluntat de l’Institut del Teatre de facilitar als seus estudiants la incorporació al món professional. Enguany la proposta es dirà BALLEStrinca i la coreografia d’aquestes peces curtes estarà dissenyada i dirigida per Joan Català, artista format en escoles de circ i especialitzat en equilibris acrobàtics. Paral·lelament, Joan Català s’ha interessat per altres disciplines com la dansa contemporània, el teatre de gest o el clown. Els Cinc minuts de dansas’aniran interpretant en diversos espais emblemàtics del centre d’Olot. Les places i els carrers de la ciutat es convertiran en escenaris improvisats i en punts de trobada efímers entre aquest grup de joves ballarins, i els espectadors i ciutadans.

Crítica: Cinc minuts de dansa 2018

21/04/2018

Estirar l'atracció del públic

per Jordi Bordes

La proposta que Joan Català ha preparat amb les alumnes del Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre beu molt de l'univers de l'autor de Pelat i Menar. La corda, els vestits de fàbrica, i una dansa molt física per parelles que, puntualment, s'apropava al públic que els envoltava. Una peça suggeridora que es fa atractiva amb alguns dels seus equilibris dels duets i que esdevé fresca per un ball despreocupat, festiu, encomanadís amb els que s'estira l'atenció i l'empatia del públic que observa curiós.